ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Φτιάχνουν άλλα 19 νοσοκομεία στην Ουχάν οι Κινέζοι

Κορωνοϊός: Φτιάχνουν άλλα 19 νοσοκομεία στην Ουχάν οι Κινέζοι

Όπως γνωστοποίησαν οι τοπικοί φορείς την Παρασκευή, οι Κινέζοι θέλουν να φτιάξουν άλλα 19 πρόχειρα νοσοκομεία στην Ουχάν, ώστε να υποδέχονται ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Με την ολοκλήρωσή τους, που αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όλα τα αυτοσχέδια νοσοκομεία στην πόλη – επίκεντρο της επιδημίας, αναμένεται να προσφέρουν 30.000 κλίνες, δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Ουχάν, Hu Yabo, σε συνέντευξη Τύπου για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας.

Μέχρι σήμερα, οι αρχές έχουν μετατρέψει 13 υπάρχοντες χώρους (όπως μικρές βιβλιοθήκες, γυμναστήρια κλπ) σε προσωρινά νοσοκομεία, που διαθέτουν 13.348 κρεβάτια, ενώ περίπου 9.300 κρεβάτια έχουν τεθεί σε χρήση για τη νοσηλεία των ασθενών με ήπια συμπτώματα, δήλωσε ο Hu.

Για να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους απέναντι στη νόσο, τα αυτοσχέδια νοσοκομεία θα εφοδιάζονται με αξονικούς τομογράφους και άλλο ιατρικό εξοπλισμό.

Περίπου 72 ιατρικές ομάδες από άλλες περιοχές της Κίνας έχουν ήδη αποσταλεί σε αυτά τα προσωρινά νοσοκομεία για να βοηθήσουν τους τοπικούς συναδέλφους του να θεραπεύσουν τους ασθενείς και να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στην Ουχάν ανήλθε στις 45.346 την Πέμπτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.