ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Eξαπλώθηκε και στις ΗΠΑ! – Επιβεβαιώθηκαν 53 κρούσματα

Κορωνοϊός: Eξαπλώθηκε και στις ΗΠΑ! – Επιβεβαιώθηκαν 53 κρούσματα

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει αρχίσει και λαμβάνει η εξάπλωση της επιδημίας από τον νέο κορωνοϊό COVID-19 στον πλανήτη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην επικράτειά τους, έχει ανέλθει στους 53, εκ των οποίων οι 19 επιβεβαιώθηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όπως ανακοίνωσε το CDC, στη λίστα των ασθενών από τον κορωνοϊο, έχουν συμπεριληφθεί 39 Αμερικανοί πολίτες που επέστρεψαν από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess και την κινεζική πόλη Ουχάν. Οι άλλες 14 περιπτώσεις αφορούν πολίτες από την Καλιφόρνια, το Ιλινόις, τη Μασαχουσέτη, την πολιτεία της Ουάσινγκτον, την Αριζόνα και του Ουισκόνσιν.

Την Παρασκευή, ο απολογισμός ήταν 13 ασθενείς στις ΗΠΑ και 21 από εκείνους που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν και το Diamond Princess.

Η διευθύντρια του CDC, Δρ. Nancy Messonnier, άφησε να εννοηθεί ότι ο αριθμός των ασθενών από τον COVID-19 στις ΗΠΑ είναι μεγαλύτερος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Παρακολουθούμε ξεχωριστά τις περιπτώσεις των ασθενών που επαναπατρίστηκαν, από εκείνους που ήταν ήδη στις ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύει την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το CDC εξέδωσε, επίσης, οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες, να μην ταξιδεύουν στις εξής έξι χώρες, ακριβώς εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας: Κίνα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Ιράν και Ιταλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.