ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Ξεκινάει το φθινόπωρο ο μαζικός εμβολιασμός στη Ρωσία

Κορωνοϊός: Ξεκινάει το φθινόπωρο ο μαζικός εμβολιασμός στη Ρωσία

Το φθινόπωρο του 2020 θα ξεκινήσει ο μαζικό εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού, στη Ρωσία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντμίτρι Τσερνισένκο. Αυτό βέβαια θα γίνει μόνο σε περίπτωση που οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου θα είναι επιτυχείς.

«Η ανάπτυξη του εμβολίου γίνεται με ταχείς ρυθμούς, ήδη αναμένουμε τα αποτελέσματα και οι ειδικοί λένε ότι σε περίπτωση επιτυχίας, το φθινόπωρο θα μπορέσει ήδη να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός. Αλλά προς το παρόν όλοι μας πρέπει να μάθουμε να ζούμε λαμβάνοντας υπ όψιν τους κινδύνους εκείνους που φέρει η λοίμωξη», δήλωσε ο Τσερνισένκο.

Νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα μιλώντας στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) ανακοίνωσε ότι στην Ρωσία αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται 47 εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού, σε 14 προγράμματα.

Στην Αγία Πετρούπολη οι επιστήμονες του Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου γρίπης Σμορόντιντσεφ αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στην βάση του ιού της γρίπης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του εν λόγω ινστιτούτου, η εξασθενημένη εκδοχή του ιού θα χρησιμοποιηθεί ως φορέας για να μεταφέρει τις πρωτεΐνες του κορωνοϊού στα κύτταρα, ώστε να προκαλέσει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος και να εξασφαλίσει την προστασία από την νόσο.

Επίσης, επιστήμονες του Ινστιτούτου πειραματικής ιατρικής της Αγίας Πετρούπολης, αναπτύσσουν ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο θα μπορεί να λαμβάνει κάποιος με την μορφή γιαουρτιού. Αυτή την στιγμή το εμβόλιο βρίσκεται στο στάδιο των προκλινικών δοκιμών, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Βλαντίμιρ Τσχεόνιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, ο Ρώσος ακαδημαϊκός και πρύτανης του Ιατρικού Πανεπιστήμιου Σέτσενοφ της Μόσχας Πιότρ Γκλιμπόσκο, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS, δήλωσε ότι ο νέος κορωνοϊός μπορεί να διαταράξει την φυσιολογική πήξη του αίματος και να προκαλέσει θρομβώσεις και να αποφράξει αγγεία, όπως και δερματικά εξανθήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.