ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Σύψας: «Είναι ένα λελογισμένο ρίσκο να ανοίξουμε τον τουρισμό»

Ν.Σύψας: «Είναι ένα λελογισμένο ρίσκο να ανοίξουμε τον τουρισμό»

Ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Νίκος Σύψας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, χαρακτήρισε ως λελογισμένο ρίσκο το άνοιγμα του τουρισμού, συμπληρώνοντας δε, ότι η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει ότι θα υπάρξουν περιστατικά από τουρίστες το καλοκαίρι.

Αναφερόμενος στα 12 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε ταξιδιώτες από το Κατάρ, ο κ. Σύψας ανέφερε : «Γνωρίζουμε ότι θα υπάρχουν τέτοιου είδους περιστατικά. Είδαμε τι μπορεί να συμβεί το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή όλοι οι επιβάτες ελέγχονται και μπαίνουν σε καραντίνα.

Τι θα γίνει όμως όταν αρθούν αυτοί οι περιορισμοί από ορισμένους προορισμούς; Θα έχουμε ένα πρόβλημα, θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

«Είναι ένα λελογισμένο ρίσκο να ανοίξουμε τον τουρισμό. Το πιο ασφαλές είναι να μην ανοίξουμε τον τουρισμό, αλλά αυτό θα σήμαινε μεγάλες οικονομικές καταστροφές» σημείωσε ο κ. Σύψας, προσθέτοντας ότι «το πρώτο που κάνουμε είναι να χωρίζουμε τις χώρες προέλευσης σε ασφαλείς και μη ασφαλείς. Αυτό δημιουργεί ορισμένες διπλωματικές πιέσεις, αλλά για εμάς πρώτη προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν κρίνουμε ότι τα ταξίδια από κάποια χώρα δεν είναι ασφαλή, κάνουμε αυτό που πρέπει», υπογράμμισε ο λοιμωξιολόγος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.