
Την ανησυχία του για την αύξηση του κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ξάνθη εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας πως αν χρειαστεί θα υπάρξει μεγαλύτερο lockdown.
Μιλώντας στο MEGA ο κ. Γώγος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μια έξαρση τοπική που οδηγεί σε περιοχική αύξηση των κρουσμάτων».
Το ότι ο αριθμός των συμπολιτών μας που βρίσκονται διασωληνωμένοι έχει ελαττωθεί, οφείλεται στο γεγονός ότι όσοι βρίσκονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας προέρχονταν από το πρώτο κύμα του ιού. Τα δύο νέα περιστατικά διασωλήνωσης είναι ανάλογα του αριθμού των κρουσμάτων.
Για την αντιμετώπιση αυτών, μετέβησαν σήμερα στην Ξάνθη ο Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Γώγο θα χρειαστούν πολλά ακόμα αντιπροσωπευτικά δείγματα για να καθοριστεί το επίπεδο του κινδύνου.
Αναφορικά με τα περιστατικά συνωστισμού που παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ο κ. Γώγος υποστήριξε πως ο μεγάλος κίνδυνος εκτός από τον κίνδυνο της μετάδοσης, είναι η δυσκολία ιχνηλάτησης.
«Ο κόσμος πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση», κατέληξε.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.