ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυστριακός υπ. Υγείας: «Να έχει πιο ενεργή συμμετοχή στον ΠΟΥ η Ευρώπη»

Αυστριακός υπ. Υγείας: «Να έχει πιο ενεργή συμμετοχή στον ΠΟΥ η Ευρώπη»

O Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Ανσομπερ, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υποστήριξε πως η Ευρώπη πρέπει να έχει πιο έντονη παρουσία εκεί.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας, ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί στο Παρίσι με τους ομολόγους του από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και το Λουξεμβούργο, καθώς και με τον γενικό γραμματέα του ΠΟΥ, θεωρεί πιθανό ότι, εάν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, μια μελλοντική κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον θα μπορούσε να επανεξετάσει την αποχώρηση από τον ΠΟΥ.

Η κατάσταση στη Γαλλία

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα από τα πιο σημαντικά διδάγματα από την κρίση του κορωνοϊού είναι το ζήτημα της προμήθειας προστατευτικού εξοπλισμού και φαρμάκων, καθώς, για παράδειγμα, στην κορύφωση της κρίσης, η έλλειψη μασκών και εξοπλισμού στη Γαλλία οδήγησε σε δραματικές καταστάσεις στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης.

«Ακουσα συγκλονιστικές αναφορές για την (τότε) κατάσταση στη Γαλλία», ανέφερε ο κ. Ανσομπερ, προσθέτοντας πως η πανδημία υπογράμμισε επίσης την εξάρτηση της Ευρώπης από την Ασία στον φαρμακευτικό τομέα, και πως τώρα «εργαζόμαστε σε ένα στρατηγικό αποθεματικό, ώστε η κρίση να μην μας εκπλήσσει», σημειώνοντας πως αυτές οι προετοιμασίες είναι επίσης απαραίτητες για τον μελλοντικό εφοδιασμό της Ευρώπης με ένα πιθανό εμβόλιο.

«Αναμένεται ένα δύσκολο φθινόπωρο»

Τη συνάντηση του Αυστριακού υπουργού Υγείας με τους ομολόγους του απασχολούν αυτά τα ζητήματα καθώς και η προγραμματιζόμενη ευρωπαϊκή φαρμακευτική στρατηγική που αναπτύσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει επίσης δημιουργήσει ένα όργανο για την προετοιμασία της προμήθειας εμβολίων για τον κορωνοϊό, ενώ επίσης σημαντική είναι η προετοιμασία για τους επόμενους μήνες, καθώς, κατά την άποψή του, «αναμένεται ένα δύσκολο φθινόπωρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας παρουσιάζει ακόμη στους ομολόγους του το αυστριακό «Σχέδιο δράσης κατά του κορωνοϊού», που δημιουργήθηκε πρόσφατα και το οποίο περιλαμβάνει ένα «σύστημα φωτεινού σηματοδότη», βασισμένο σε τέσσερις παραμέτρους, που, σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Υγείας, είναι ο αριθμός περιπτώσεων λοίμωξης, ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ, η εμφάνιση συστάδων και οι πόροι στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.