Καθηγητής ΕΚΠΑ: «Να μην μετακυλήσουν τα ωράρια τα καταστήματα για να ξεφύγουν από τα μέτρα»

Καθηγητής ΕΚΠΑ: «Να μην μετακυλήσουν τα ωράρια τα καταστήματα για να ξεφύγουν από τα μέτρα»

Τα τριψήφια νούμερα κρουσμάτων κορωνοϊού επικαλέστηκε ο καθηγητής Ιατρικής και πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, σημειώνοντας ότι υπάρχει έξαρση της επιδημίας.

Ο κ. Δημόπουλος κάλεσε σε τήρηση των μέτρων, προσθέτοντας ότι όσοι δεν τα αποδέχονται έχουν ατομική και κοινωνική ευθύνη. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, χρειάζονται 7-14 μέρες για να φανεί η αποτελεσματικότητά τους.

Σε κάθε περίπτωση, προειδοποίησε ότι πλην του αριθμού των κρουσμάτων, αυξάνονται και οι ασθενείς που νοσηλεύονται, ανοίγουν συνεχώς νέες μονάδες ειδικών λοιμώξεων που νοσηλεύουν τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλεία και έχουν διπλασιαστεί οι αριθμοί των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Ως εκ τούτη, η έξαρση της νόσου δεν είναι Fake news, αλλά μια μια πραγματικότητα που είναι μπροστά μας.

Να τηρήσουν τα μέτρα χωρίς τρικ τα καταστήματα

Ο κ. Δημόπουλος κάλεσε τους πολίτες και ιδίως τους υπευθύνους των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης να εφαρμόσουν τα μέτρα. Μάλιστα σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να μετακυλήσουν τα ωράρια και να βρουν τρικ για να ξεφύγουν προσχηματικά, καθώς τα μέτρα δεν είναι τιμωρία, αλλά λαμβάνονται για την προστασία όλων.

Ο κ. Δημόπουλος συμπλήρωσε πως το να αποφασισθεί σε μία μέρα ένα καθολικό lockdown δεν θα απέδιδε, θα προκαλούσε μεγαλύτερες αντιδράσεις ενώ τα μέτρα αυτά δίνουν και ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους μας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος παγκοσμίως, κανένας δεν έχει προτείνει κάτι διαφορετικό για να αποτραπείκάτι περαιτέρω

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με το εμβόλιο ανέφερε πως «ανασκοπούμε την βιβλιογραφία σε διεθνή βάση και αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως οι μελέτες που είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ και ΗΠΑ είναι καθόλα αξιόπιστες δεδομένου ότι έχουν πάρει εγκρίσεις από ειδικούς ρυθμιστικούς μηχανισμούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.