ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Η Κομισιόν συμφώνησε με την Johnson & Johnson για να αγοράσει πιθανό εμβόλιο

Κορωνοϊός: Η Κομισιόν συμφώνησε με την Johnson & Johnson για να αγοράσει πιθανό εμβόλιο

Μετά τη Sanofi-GSK η Κομισιόν μίλησε και με την Johnson & Johnson, προκειμένου να αγοράσει πιθανό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Οι δύο πλευρές ολοκλήρωσαν την Πέμπτη (!3/08) τις διερευνητικές συνομιλίες τους. Η σύμβαση με την Johnson & Johnson προβλέπει τη δυνατότητα για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αγοράσουν το εμβόλιο, καθώς και να το δωρίσουν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ή να το ανακατευθύνουν στις χώρες του ΕΟΧ.

Στην περίπτωση που ένα εμβόλιο αποδειχθεί αποτελεσματικό και ασφαλές κατά του ιού COVID-19, η Κομισιόν θα έχει συμβατικό πλαίσιο για την αρχική αγορά 200 εκατομμυρίων δόσεων εκ μέρους όλων των κρατών μελών της, ενώ θα μπορεί να αγοράσει άλλες 200 εκατ. δόσεις, εφόσον το κρίνει απαραίτητο.

Παράλληλα, πάντως, συνεχίζονται οι εντατικές συζητήσεις και με άλλους κατασκευαστές εμβολίων. «Οι ζωές των πολιτών μας και η οικονομία μας χρειάζονται ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνoϊού. Οι σημερινές συνομιλίες μάς φέρνουν πιο κοντά στην επίτευξη αυτού. Η Κομισιόν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη και με τις φαρμακευτικές εταιρίες, για να συμβάλουν ενεργά στο σκοπό αυτό», ανέφερε σχετικά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε από την πλευρά της: «Κάναμε ακόμα ένα βήμα για να διασφαλίσουμε την ταχεία πρόσβαση σε ένα καινοτόμο εμβόλιο που αναπτύσσεται κατά του κορωνοϊού. Οι διαπραγματεύσεις μας για την εξασφάλιση ενός ευρέος χαρτοφυλακίου εμβολίων για τους πολίτες μας και τον κόσμο θα συνεχιστούν αμείωτα. Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο θα συμβάλει αποφασιστικά στην προστασία των πολιτών από τον ιό. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε από κοινού με τα κράτη μέλη μας έως ότου το εμβόλιο φθάσει σε όλους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.