ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι 5+1 τροφές «ασπίδα» για το άγχος

Οι 5+1 τροφές «ασπίδα» για το άγχος

Αδιαμφισβήτητα, τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας «μαστιζόμαστε» από καθημερινό άγχος λόγω των συνθηκών που επικρατούν.

Ωστόσο, με την κατάλληλη διατροφή, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την ψυχική σας διάθεση και να απολαύσετε μια πιο χαλαρή και ανέμελη καθημερινότητα.

Δείτε παρακάτω ποιες τροφές είναι οι καλύτερες για να καταπολεμήσετε το άγχος:

Μαύρη σοκολάτα

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες της μαύρης σοκολάτας, οι οποίες προέρχονται από το κακάο, συμβάλλουν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, διευκολύνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Οι επιδράσεις αυτές βοηθούν ώστε να υποχωρήσει το άγχος.

Σολομός

Είναι πλούσιος σε θρεπτικά Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία ωφελούν σημαντικά την υγεία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος εν γένει. Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση τους, τα Ω3 λιπαρά αποδεδειγμένα βελτιώνουν τη διάθεση και προστατεύουν από την κατάθλιψη.

Γαλοπούλα

Η τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που υπάρχει στη γαλοπούλα, έχει ισχυρή χαλαρωτική δράση κι έτσι μπορεί να μειώσει το αίσθημα του άγχους. Η τρυπτοφάνη προωθεί την παραγωγή της σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή της χαράς και της καλής διάθεσης.

Μπρόκολο

Περιέχει μία σημαντική ποσότητα μαγνησίου, ενός μετάλλου με ισχυρή χαλαρωτική δράση.

Αμύγδαλα

Περιέχουν ψευδάργυρο, σίδηρο και καλά λιπαρά οξέα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή διάθεση. Γενικά με τα αμύγδαλα ισχύει ο, τι και με το μπρόκολο.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περιέχουν μαγνήσιο και τρυπτοφάνη, τα οποία ο οργανισμός αξιοποιεί για να εκκρίνει σεροτονίνη, τη λεγόμενη και ορμόνη της ευτυχίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.