ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιταλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε ανοικτούς χώρους

Ιταλία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε ανοικτούς χώρους

Υποχρεωτική γίνεται η χρήση μάσκας και σε ανοικτούς χώρους πλέον σε αρκετές ιταλικές πόλεις.

Όπως ανακοινώθηκε, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, στην περιφέρεια της Καμπανίας, οι κάτοικοι θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτική μάσκα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού όχι μόνο στους κλειστούς, αλλά και στους ανοιχτούς χώρους. Το μέτρο θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

«Πρέπει να υιοθετήσουμε και πάλι υπεύθυνες συμπεριφορές, πόσο μάλλον μετά το άνοιγμα των σχολείων μας. Εάν θέλουμε να αποφύγουμε ένα νέο γενικευμένο lockdown θα πρέπει δείξουμε και πάλι πνεύμα υπευθυνότητας», ανέφερε σχετικά ο περιφερειάρχης της Καμπανίας, Βιντσέντσο Ντε Λούκα.

Από εκεί και πέρα, στην πόλη Φότζια της νότιας περιφέρειας της Απουλίας αποφασίστηκε από την Παρασκευή (25/09) η υποχρεωτική χρήση μάσκας και όταν οι κάτοικοι βρίσκονται εκτός δημοσίων και επαγγελματικών χώρων, που ίσχυε μέχρι σήμερα. Εξαιρούνται μόνο τα παιδιά κάτω των έξι ετών και οι πολίτες με πιστοποιημένα προβλήματα υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον μέτρα πάρθηκαν και για το ιστορικό κέντρο της Γένοβας, όπου καταγράφηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων. Επίσης η μάσκα είναι πλέον υποχρεωτική παντού, με την αστυνομία να τονίζει πως δεν πρόκειται να δείξει καμία ελαστικότητα στους παραβάτες, επιβάλλοντάς τους «τσουχτερά» πρόστιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.