ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Εξαδάκτυλος: «Υπερβολή το μάσκες παντού» (βίντεο)

Α.Εξαδάκτυλος: «Υπερβολή το μάσκες παντού» (βίντεο)

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στην τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Δευτέρας, δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια γρήγορη αποκλιμάκωση της κατάστασης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια της τήρησς των μέτρων, προκειμένου να υπάρξουν και τα καλά αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που παρατηρείται στις πλατιές της Αττικής, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «οπουδήποτε βλέπουμε εικόνα συνωστισμού, έχουμε κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Θα πρέπει όλοι να αποφεύγουν τον συνωστισμό, και όταν αυτό δεν γίνεται, η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη».

Σχολιάζοντας την εκτίμηση ότι μπορεί να φτάσουμε ακόμη και τα 1.000 κρούσματα ημερησίως αν δεν αντιστραφεί η κατάσταση, ο ίδιος είπε ότι «η εκτίμηση αυτή είναι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν εφαρμόζονται τα μέτρα, τα κρούσματα θα αυξηθούν πολύ περισσότερο.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αν δεν αντιδράσουμε και αφήσουμε ανεξέλεγκτο τον ιό, θα δούμε νούμερα που δεν τα διανοούμαστε καν. Αλλά λαμβάνονται μέτρα και εφόσον λαμβάνονται έγκαιρα και τηρούνται πιστά, θα δούμε τα νούμερα να αποκλιμακώνονται» σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει καθολική, υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «δεν έχουμε φτάσει στο κόκκινο, είμαστε στο πορτοκαλί. Μάσκα παντού σημαίνει μια υπερβολή, ότι κάποιος που θα πάει μόνος του το κατοικίδιό του βόλτα πρέπει να φοράει μάσκα. Δεν υπάρχει λόγος για αυτό. Αν όμως κινείται σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο, τότε υπάρχει λόγος».

«Θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες και οι υγειονομικοί. Στη συνέχεια οι υπόλοιποι. Χρειάζεται ψυχραιμία. Έχουμε περισσότερα εμβόλια από ό,τι πέρυσι» κατέληξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Δείτε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.