ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γκ.Μαγιορκίνης: Η Αττική είναι το κέντρο της επιδημίας – Τι συνέβη με το κρουαζιερόπλοιο

Γκ.Μαγιορκίνης: Η Αττική είναι το κέντρο της επιδημίας – Τι συνέβη με το κρουαζιερόπλοιο

Στον συναγερμό που σήμανε τη Δευτέρα για το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» αναφέρθηκε ο κ. Μαγιορκίνης απόψε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο Υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως τα 12 τεστ είχαν οριακά θετικά αποτελέσματα και πως λόγω του ιστορικού υπερμετάδοσης σε κρουαζιερόπλοια ακολουθήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες.

«Για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκύψει εστία διασποράς ελήφθησαν τα εν λόγω μέτρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ανέφερε πως όλα τα επαναληπτικά τεστ που διενεργήθηκαν στον Πειραιά στα 12 άτομα και τις 24 επαφές τους, ήταν όλα αρνητικά, καθώς και οι έλεγχοι που έγιναν σε επιφάνειες του πλοίου.

Υπενθυμίζεται πως στην Αττική τα κρούσματα σήμερα ήταν 240 ενώ σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός πως οι διασωληνωμένοι στη χώρα παρά τη μικρή κάμψη, είναι ξανά πάνω από 70 και συγκεκριμένα 79.

Σε 416 ανέρχονται τα νέα κρούσματα , εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.123, εκ των οποίων το 56,1% αφορά άνδρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, υπάρχουν ακόμη πέντε νεκροί και 388 στο σύνολο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.