ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η άσκηση ελέγχου θυμού που θα σε «γλιτώσει» από πολλούς τσακωμούς

Η άσκηση ελέγχου θυμού που θα σε «γλιτώσει» από πολλούς τσακωμούς

Υπάρχουν δυο τρόποι που θα σε βοηθήσουν να παλέψεις με τα νεύρα και να τα ηρεμήσεις.

Αρχικά, πάρε μια βαθιά ανάσα και αποστασιοποιήσου. Φύγε από το σημείο που σου προκαλεί τα νεύρα, ώστε να ηρεμήσεις και να δεις το ζήτημα πιο ψύχραιμα.

Ξάπλωσε στο πάτωμα και προσκάλεσε τον συνομιλητή σου να κάνει το ίδιο. Από αυτή τη νέα και απροσδόκητη θέση, δύσκολα η λογομαχία θα ενταθεί. Είναι μια συμβολική κίνηση παράδοσης των όπλων και έμπρακτης θέλησης να γεφυρωθούν οι αντιθέσεις χωρίς τον φόβο πως κανείς δεν ελέγχει τις αντιδράσεις του άλλου.

Το όφελος είναι σαφώς μικρότερο από το ψυχικό κόστος που έπεται ενός τσακωμού. Γι’ αυτόν τον λόγο, η πιο αποτελεσματική μέθοδος που παρουσιάζει διάρκεια και εντέλει μεταστροφή μιας ανεπιθύμητης συμπεριφοράς είναι η ανατροπή των προσδοκιών με την πραγματοποίηση κινήσεων που φέρνουν σε αμηχανία αλλά και εκπλήσσουν ευχάριστα τον συνομιλητή μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν δεν θέλεις να σε κρατά άλλο αιχμάλωτο ο φόβος, έχει έρθει η ώρα να κάνεις κάτι για αυτό. Οι φωνές αποτελούν την πιο επιδερμική και επίπεδη εξωτερική έκφραση αυτού που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε βαθύτερα μέσα μας. Στοχεύουν στο να τρομάξουν και να αποσοβήσουν την πιθανή επίθεση που φοβόμαστε πως μας κάνουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.