ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: Εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους και ασθενείς (upd)

Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»: Εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους και ασθενείς (upd)

Συναγερμός έχει σημάνει στο ογκολογικό και αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, αρχικά επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού σε ιατρούς της Β’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής.

Έκτοτε ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση απολύμανσης όλων των χώρων και εκτεταμένης ιχνηλάτησης στη Β’ Παθολογική-Ογκολογική Κλινική, στη Γ2 Ορθοπεδική Κλινική, σε υγειονομικό προσωπικό και σε νοσηλευόμενους.

Από την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκαν συνολικά 19 κρούσματα κορωνοϊού στον «Άγιο Σάββα». Πρόκειται για 15 άτομα του προσωπικού και 4 νοσηλευόμενους ασθενείς. Κατά τις ίδιες ασφαλείς πηγές, οι 15 επιβεβαιωμένοι θετικοί από το προσωπικό, ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτωματολογία, παραμένουν κατ’ οίκον.

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, τέθηκαν σε καραντίνα 25 άτομα από το προσωπικό. Οι 4 ασθενείς μεταφέρονται εντός της ημέρας σε απλές κλίνες της Κλινικής COVID του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Κανονικά οι χημειοθεραπείες -Rapid tests στο προσωπικό

Η Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική του «Αγίου Σάββα» συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της. Η Β΄ Παθολογική-Ογκολογική Κλινική, ωστόσο, αναστέλλει τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα.

Οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική μεταφέρθηκαν στην Α’ Παθολογική-Ογκολογική Κλινική. Οι χημειοθεραπείες των ασθενών συνεχίζονται κανονικά, ενώ όλο το προσωπικό -1.200 άτομα- υποβάλλεται σε rapid test.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.