
Ο υπουργός Εξωτερικών, Φουάντ Χουσεΐν του Ιράκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όταν ρωτήθηκε εάν η Βαγδάτη σκοπεύει να αγοράσει ρωσικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού ανέφερε πως «παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία δημιουργίας και χρήσης εμβολίων. Γνωρίζω ότι οι υπηρεσίες μας έρχονται σε επαφή με Ρώσους συναδέλφους για το θέμα».
Τον Αύγουστο, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε ένα εμβόλιο κατά του νέου ιού, το οποίο ονομάστηκε Sputnik V και αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια.
H αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό «αγγίζει» το 92% σύμφωνα με τα στοιχεία της δεύτερης ενδιάμεσης ανάλυσης στοιχείων που συλλέχθηκαν, 22 ημέρες ύστερα από τη χορήγηση της πρώτης δόσης σε εθελοντές, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF). Παράλληλα, μετά την 42η ημέρα το ποσοστό ξεπερνά το 95%.
Δόσεις του Sputnik V έχουν ήδη παραδοθεί στην Ινδία, την Ουγγαρία, την Αρμενία, τη Λευκορωσία και άλλες χώρες για κλινικές δοκιμές. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεκάδες άλλες χώρες έχουν επίσης εκφράσει την επιθυμία να αγοράσουν ρωσικά εμβόλια για τον κορωνοϊό.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.