ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δ.Σαρηγιάννης: «Θα έχουμε πέσει στα 1.000 κρούσματα ημερησίως στις 12 Δεκέμβρη»

Δ.Σαρηγιάννης: «Θα έχουμε πέσει στα 1.000 κρούσματα ημερησίως στις 12 Δεκέμβρη»

O καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού και τόνισε ότι μέσα στον Δεκέμβρη θα υπάρξει αισθητή μείωση των κρουσμάτων.

«Μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου θα υπάρξει σημαντική αποσυμπίεση», εξηγώντας ότι «ως τις 12-13 του μήνα θα κρούσματα του κορωνοϊού θα είναι λίγο πάνω από 1.000 και αρχές του μήνα θα υπάρξει μείωση στους διασωληνωμένους».

«Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη θα είναι περίπου 300, ενώ στην Αττική 300 κρούσματα θα δούμε λίγο νωρίτερα, προς τις αρχές του επόμενου μήνα», υπογράμμισε, ενώ σχετικά με το τρίτο κύμα της πανδημίας επεσήμανε ότι «θα το δούμε μετά τις γιορτές μέσα στον Ιανουάριο ή στο τέλος Ιανουαρίου».

Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε επιπλέον, ότι ένα απότομο άνοιγμα της καραντίνας την περίοδο των εορτών θα είναι πισωγύρισμα και θα επιδεινώσει την κατάσταση, ενώ τόνισε ότι «παρά την μείωση του αριθμού των κρουσμάτων δεν πρόκειται να υπάρξει άμεση αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, αφού η παραμονή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ένας αστάθμητος παράγοντας λόγω των πολλών ημερών νοσηλείας που χρήζουν αρκετοί ασθενείς, αλλά και λόγω των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων που γεννιούνται εντός των νοσοκομείων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όλα αυτά πρέπει να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας» είπε ο κ. Σαρηγιάννης και κατέληξε: «Είμαστε σε μια φάση αποκλιμάκωσης του ιϊκού φορτίου, η οποία θα μεταφερθεί σε φάση αποκλιμάκωσης και των κρουσμάτων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.