ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΠΟΥ: «Το 60-70% του πληθυσμού πρέπει να ανοσοποιηθεί για να σταματήσει η μετάδοση του κορωνοϊού»

ΠΟΥ: «Το 60-70% του πληθυσμού πρέπει να ανοσοποιηθεί για να σταματήσει η μετάδοση του κορωνοϊού»

Η επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Δρ Κάθριν Ο’Μπράιαν δήλωσε ότι σύμφωνα με μελέτες το 60-70% των ανθρώπων θα πρέπει να είναι ανοσοποιημένοι απέναντι στην COVID-19 για να αποδυναμώσουν ή να σταματήσουν τη μετάδοση του ιού.

Μιλώντας σε μια ενημέρωση τύπου, η επικεφαλής του τμήματος ανοσοποίησης, εμβολίων και βιολογίας, δήλωσε ότι ο ΠΟΥ δεν μπορεί να πει αυτή τη στιγμή «το ποσοστό του πληθυσμού που θα χρειαζόταν να εμβολιαστεί», επειδή ο οργανισμός υγείας έχει δεν το έχει μελετήσει ακόμη.

«Αλλά η απάντηση σε αυτό μπορεί να προέλθει από μελέτες με μοντέλα που θα μας έλεγαν, υπό ορισμένες συνθήκες, ποιο ποσοστό του πληθυσμού θα χρειαζόταν για να υπάρξει ανοσία. Και έτσι αυτές οι μελέτες, έχουν γίνει αρκετές από αυτές και μια ποικιλία, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κάπου περίπου το 60 έως 70 τοις εκατό του πληθυσμού θα πρέπει να είναι άνοσο, πιθανώς μέσω ανοσοποίησης, προκειμένου να επιτευχθεί μείωση ή διακοπή της μετάδοσης του ιού», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προς το παρόν, υπάρχουν 48 υποψήφια εμβόλια στον κατάλογο του ΠΟΥ. Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν τα προσωρινά αποτελέσματα των δοκιμών φάσης 3 των υποψήφιων εμβολίων τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.