ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τη μεταφορά των εμβολίων: Τα κουβαλούν σαν βαλίτσες – Πού είναι οι ειδικές προφυλάξεις;

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τη μεταφορά των εμβολίων: Τα κουβαλούν σαν βαλίτσες – Πού είναι οι ειδικές προφυλάξεις;

Δείτε φωτογραφίες ντοκουμέντο από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου έφτασε σήμερα η πρώτη μεγάλη παρτίδα 83.850 δόσεων του εμβολίου BNT162b2 της Pfizer/BioNTech.

Τα εμβόλια στις λευκές κούτες μεταφέρονται ως… βαλίτσες από τους υπαλλήλους του handling του αεροδρομίου. Θεωρητικά η θερμοκρασία μέσα στις κούτες ανέρχεται στους -70 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που δημιουργείται από ξηρό πάγο.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανέφερε πως «όλα κινούνται με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης» όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες.

Τα εμβόλια και οι παραδόσεις

Έως τα τέλη Ιανουαρίου η χώρα θα παραλάβει 419.250 δόσεις, τον Φεβρουάριο ακόμη 333.450 δόσεις και έως τα τέλη Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει συνολικά 1.255.800 εκατ. δόσεις του BNT162b2 . Έως τις τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί 85.000 άτομα.

Παράλληλα, το πρώτο τρίμηνο του 2021 η Ελλάδα θα παραλάβει 240.000 δόσεις από το εμβόλιο mRNA-1273 της Moderna, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Στο ίδιο πλαίσιο, η χώρα μας θα περιμένει 500.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca στα τέλη Ιανουαρίου και θα ακολουθήσουν 800.000 στα τέλη Φεβρουαρίου, 1.500.000 στα τέλη Μαρτίου και 2.200.000 δόσεις τον Απρίλιο. Επιπλέον θα λάβουμε αριθμό δόσεων και από τις εταιρείες Sanofi, Johnson & Johnson και Curevac.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.