ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καθηγητής Πνευμονολογίας: «Αν το ελατήριο του κορωνοϊού εκτιναχθεί θα πάμε ξανά σε lockdown για δύο μήνες» (βίντεο)

Καθηγητής Πνευμονολογίας: «Αν το ελατήριο του κορωνοϊού εκτιναχθεί θα πάμε ξανά σε lockdown για δύο μήνες» (βίντεο)

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, ανέδειξε τον κίνδυνο να υπάρξει lockdown τουλάχιστον δύο μηνών, εάν υπάρξει «εκτίναξη στο ελατήριο» του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως, «Αν το ελατήριο εκτιναχθεί, θα έχουμε πάλι κλείσιμο για δύο μήνες τουλάχιστον».

Ο κ. Τζανάκης εκτίμησε πως αυτή τη στιγμή, τα ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 50.000 – 60.000.

Ο καθηγητής σημείωσε πως «τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί στα 500 με 600», τονίζοντας: «Ευτυχώς το αποτύπωμα των γιορτών δεν ήταν εκρηκτικό».

Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως είναι «ευχής έργον που το μεταλλαγμένο στέλεχος, το ένα από τα δύο, είναι στην Κρήτη που διαθέτει χαμηλό ιικό φορτίο» και δήλωσε ότι «οι μεταλλάξεις δημιουργούν μικρότερη τοξικότητα στον ιό για να μπορέσει να επιβιώσει και να μεταδοθεί ευκολότερα».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, διευκρίνισε πως τα εμβόλια καλύπτουν και τα μεταλλαγμένα στελέχη, αλλά τόνισε πως «κάθε μέρα θα πρέπει να γίνονται 50 έως 60.000 εμβολιασμοί για να αποκοπεί η μεταδοτικότητα» κι αυτό γιατί «το μεταλλαγμένο στέλεχος απειλεί με υπερμετάδοση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.