ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Θα αγοράσουν άλλες 200 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού

ΗΠΑ: Θα αγοράσουν άλλες 200 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αναμένεται να αγοράσει επιπλέον 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού με σκοπό να φτάσει τις 600 εκατομμύρια μέχρι το καλοκαίρι και να εμβολιαστούν 300 εκατομμύρια άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, την Τρίτη (26/01, τοπική ώρα), επισημαίνεται:

«Η διοίκηση των Μπάιντεν – Χάρις εργάζεται για να αγοράσει επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις καθενός από τα δύο εμβόλια, που έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), δηλαδή από τις εταιρείες Pfizer και Moderna. Έτσι, η συνολική παραγγελία εμβολίων για τις ΗΠΑ αυξάνεται κατά 50%, από 400 σε 600 εκατομμύρια δόσεις, με αυτές τις επιπλέον δόσεις που αναμένεται να παραδοθούν το καλοκαίρι».

Αρκετοί κατασκευαστές εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων των Pfizer και AstraZeneca, παρουσίασαν επιβράδυνση της παραγωγής, μειώνοντας τις παραδόσεις των εμβολίων για τη νόσο COVID-19 και, ως εκ τούτου, πολλές χώρες στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική επηρεάστηκαν.

Πάντως, με τα -μέχρι στιγμής- στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός τόσο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων όσο και θανάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα, στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί 25.433.812 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 και 425.036 νεκροί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.