ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ευτράπελο: Έστειλαν φύλλο πορείας σε γιατρό που ήδη εργαζόταν ως εθελοντής

Ευτράπελο: Έστειλαν φύλλο πορείας σε γιατρό που ήδη εργαζόταν ως εθελοντής

Οι ιδιώτες γιατροί που επιστρατεύτηκαν παρέλαβαν χθες τα φύλλα πορείας τους και παρουσιάστηκαν στα νοσοκομεία, όμως δεν έλειψαν τα ευτράπελα.

Μία από τις επιταχθείσες γιατρούς, η κα Κατερίνα Αναπλιώτη, μίλησε στο Mega για τη δική της ιστορία. Όπως ενημέρωσε την έστειλαν στον Ερυθρό Σταυρό, που εξυπηρετεί αποκλειστικά περιστατικά κορωνοϊού, αλλά δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη.

«Έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Το πρόβλημα είναι ότι είμαι ακόμα ανεμβολίαστη. Μου είπαν να κάνω υπομονή γιατί περιμένουν πολλοί συνάδελφοί μου να εμβολιαστούν, και αυτή τη στιγμή έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου ανεμβολίαστη. Έχω μια αίτηση που θέλω να καταθέσω στη διοίκηση του νοσοκομείου για αναβολή της επίταξής μου. Θα αιτηθώ να εμβολιαστώ άμεσα και να μπορώ να βοηθήσω τους συναδέλφους μου και το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε η ίδια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους ασθενείς της που μένουν πίσω. «Πέραν του Εθνικού Συστήματος Υγείας ένας γιατρός του ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει πολλά περιστατικά στα ιατρεία του. Οι ασθενείς μας μάς έχουν ανάγκη. Είναι τουλάχιστον 200 ασθενείς τον μήνα. Αυτή τη στιγμή αισθανόμαστε ξεριζωμένοι μέσα από αυτή τη διαδικασία».

Επίταξαν γιατρό που εργαζόταν ήδη εθελοντικά

Στον ίδιο σταθμό, όμως, μίλησε και η κα Μαίρη Αγρογιάννη, παθολόγος μονάδας Covid στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ενημερώνοντας για την περίπτωση γιατρού που εργαζόταν εθελοντικά στο νοσοκομείο, αλλά έλαβε χαρτί επιστράτευσης για άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Είχε έρθει συνάδελφος εθελοντικά, είχε υπογράψει σύμβαση με το νοσοκομείο, και εχτές του ήρθε χαρτί επιστράτευσης για άλλο νοσοκομείο. Υπάρχουν και τέτοια ευτράπελα, αλλά η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».

«Οι συνάδελφοι που έρχονται, που είναι όλοι χρήσιμοι και όλους τους θέλουμε, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα των διασωληνωμένων στους θαλάμους, και το ότι δεν έχουμε κρεβάτια», ξεκαθάρισε η ίδια και επέμεινε στην ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού τομέα.

«Επιμένουμε ότι πρέπει να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας με όλες τις δομές του, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας. Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα ο μέσος όρος είναι γύρω στους 5-6».



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.