ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτά είναι τα τρόφιμα που «εξοντώνουν» τα καρκινικά κύτταρα

Αυτά είναι τα τρόφιμα που «εξοντώνουν» τα καρκινικά κύτταρα

Είναι ήδη γνωστό πως η ισορροπημένη διατροφή ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ωστόσο γνωρίζατε πως μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών, όπως είναι ο καρκίνος;

Οι τροφές που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, περιορίζουν τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην οριστική εξόντωσή τους.

Μωβ πατάτα:

Σύμφωνα με το Penn State University, η μωβ πατάτα περιέχει ανθοκυανίνες, ενώσεις με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, οι οποίες μειώνουν το μέγεθος των όγκων. Η κατανάλωση μιας μωβ πατάτας κάθε μέρα για μία εβδομάδα, έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει την ανάπτυξη των κυττάρων, που ευθύνονται για καρκίνο του παχέος εντέρου.

Πράσινο τσάι:

Η συχνή κατανάλωση πράσινου τσαγιού περιορίζει την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες προκαλούν βλάβες στα κύτταρα. Όπως αναφέρουν Κινέζοι ερευνητές, οι κατεχίνες που περιέχει το πράσινο τσάι συμβάλλουν στην αυτοκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων και μειώνουν κατά 50% τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

Παρθένο ελαιόλαδο:

Το ελαιόλαδο περιέχει σεκοιριδοειδή, ενώσεις οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Αποδείχθηκε μάλιστα ότι το ελαιόλαδο μείωσε και το μέγεθος των όγκων σε πειραματόζωα που είχαν ήδη νοσήσει.

Τσάι Matcha:

Τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου Salford της Αγγλίας, επισημαίνουν ότι το τσάι Matcha εξοντώνει τα καρκινικά κύτταρα και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Καρύδια:

Ερευνητές από την Νότια Κορέα ανακάλυψαν ότι η καθημερινή κατανάλωσή τους για μια εβδομάδα, περιορίζει την ανάπτυξη των κυττάρων που προκαλούν καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 86% και επεκτείνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών. Τα καρύδια είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα όπως το ελαϊκό οξύ, ενώ είναι μια από τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.