ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η BioNTech ετοιμάζεται να μειώσει τις τιμές των εμβολίων για φτωχές χώρες

Η BioNTech ετοιμάζεται να μειώσει τις τιμές των εμβολίων για φτωχές χώρες

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά το Σάββατο 8 Μαΐου, η BioNTech, η οποία συνεργάζεται με την Pfizer, είναι έτοιμη να μειώσει τις τιμές των εμβολίων για τη νόσο COVID-19 για φτωχές χώρες.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του DPA, η BioNTech ανακοίνωσε τα σχέδιά της να παρέχει εμβόλια σε φτωχότερες χώρες σε «τιμή που δεν έχει στόχο το κέρδος».

Ταυτόχρονα, η εταιρεία αντιτίθεται στην απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων για τη νόσο COVID-19, τονίζοντας πως δεν θα ήταν αποτελεσματικές για την πανδημία και επέμεινε ότι η καλύτερη στρατηγική είναι η επέκταση της ικανότητας παραγωγής εμβολίων.

Μάλιστα, εκπρόσωπος της BioNTech ανέφερε: «Για να επιτευχθεί αυτό, οι κυβερνήσεις, οι κατασκευαστές και οι διεθνείς και εθνικοί οργανισμοί πρέπει να συνεργαστούν για να υποστηρίξουν τον εφοδιασμό χωρών χαμηλού και χαμηλού-μεσαίου εισοδήματος από τους υφιστάμενους χώρους παραγωγής και να βοηθήσουν στον εντοπισμό νέων πιστοποιημένων εγκαταστάσεων».

Ακόμα, επισημάνθηκε από τον εκπρόσωπο ότι η προστασία των πατεντών των εμβολίων για τη νόσο COVID-19 «δεν είναι ο περιοριστικός παράγοντας για την παραγωγή ή προμήθεια του εμβολίου μας».

Οι πατέντες, σύμφωνα με το DPA, διασφαλίζουν ότι πληρούνται οι απαιτήσεις ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Πάντως, το Σάββατο (08/05), ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε ότι οι χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος επέλεξαν να μην παραγγείλουν το εμβόλιο της εταιρείας για τη νόσο COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη (05/05), η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε την υποστήριξή της στην ιδέα της προσωρινής παραίτησης από την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια της νόσου COVID-19 και δεσμεύθηκε να συζητήσει το θέμα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, αρκετοί ηγέτες της Ε.Ε. και φαρμακευτικές εταιρείες έχουν αντιταχθεί στην απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων για τη νόσο COVID-19.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.