Διαδοχικές θρομβώσεις σε 35χρονο μετά τη χορήγηση του AstraZeneca – Οι γιατροί έκαναν άμεσα σύνδεση με το εμβόλιο

Διαδοχικές θρομβώσεις σε 35χρονο μετά τη χορήγηση του AstraZeneca – Οι γιατροί έκαναν άμεσα σύνδεση με το εμβόλιο

Ο 35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης, ο οποίος εμβολιάστηκε με το σκεύασμα της AstraZeneca, λίγες ημέρες μετά τη θρόμβωση που εμφάνισε στο πόδι, εμφάνισε νέα αυτή τη φορά στις καρωτίδες.

Ο 35χρονος υπεβλήθη σε νέο πολύωρο χειρουργείο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο πατέρας του 35χρονου Νίκος Μεταξάκης χθες το μεσημέρι ο Αλέξανδρος, ενώ υποβαλλόταν σε διάφορες εξετάσεις και σε αξονική, εμφάνισε κάποια συμπτώματα που ανησύχησαν τους γιατρούς.

Τελικά αποδείχτηκε πως επρόκειτο για θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα και σήμανε ξανά συναγερμός στο νοσοκομείο αφού δόθηκε εντολή να ετοιμαστεί ξανά επείγον χειρουργείο, το οποίο κράτησε από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν ο θρόμβος στην αριστερή καρωτίδα είχε δημιουργηθεί κατά το πρώτο επεισόδιο, στις 10 Μαΐου ή αν είναι νέα θρόμβωση.

«Ετοιμαζόμασταν να βγούμε από το Νοσοκομείο την Τετάρτη και τώρα ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Τόσο οι γιατροί στην Ιεράπετρα όσο και στο Ηράκλειο συσχετίζουν άμεσα τις θρομβώσεις με τον εμβολιασμό του παιδιού. Περιμένουν τις τελευταίες εργαστηριακές εξετάσεις αίματος για να μας πουν με σιγουριά από τι προκλήθηκαν τα δύο αυτά επεισόδια. Πάντως ο Αλέξανδρος είναι ένας πλήρως υγιής άνθρωπος, 35 χρονών, αθλητής και πρώην διαιτητής που δεν έχει πάρει ποτέ του ούτε ασπιρίνη» λέει ο κ. Νίκος Μεταξάκης στην «Εφ.Συν.».

Εκείνο που προβληματίζει τους γιατρούς είναι πως πρόκειται για σπάνιο περιστατικό θρομβώσεων καθώς αντίστοιχες παρενέργειες έχουν εμφανιστεί κυρίως σε γυναίκες άνω των 50 ετών και για αυτό τον λόγο η συγκεκριμένη περίπτωση εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή.

O 35χρονος Αλέξανδρος μιλά στο Mega μετά την πρώτη περιπέτειά του:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.