ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Περικοπές (και) στα self test κάνει η κυβέρνηση: Ένα και όχι δύο θα κάνουν πλέον οι εργαζόμενοι

Περικοπές (και) στα self test κάνει η κυβέρνηση: Ένα και όχι δύο θα κάνουν πλέον οι εργαζόμενοι

Το «δωρεάν» self test που ανακοίνωνε μετά βαΐων και κλάδων πριν από λίγες ημέρες ο Άκης Σκέρτσος, φαίνεται πως κοστίζουν αρκετά στην κυβέρνηση, η οποία μετά τους μαθητές ανακοινώνει πως και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα κάνουν ένα και όχι δύο self test την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με ανακοίνωση του τονίζει πως οι εργαζόμενοι των κάτωθι κλάδων είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ένα self test την εβδομάδα, ενώ υπάρχει σύσταση για δεύτερο, το οποίο βέβαια θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι από την τσέπη τους.

Να τονίσουμε εδώ πως την προηγούμενη εβδομάδα το ένα self test το έδινε δωρεάν το κράτος και το άλλο το πλήρωνε ο εργοδότης, κάτι που είχε δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις. Πιθανολογούμε πως πλέον ο εργοδότης δεν θα πληρώνει το δεύτερο τεστ, αν και η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας δεν αναφέρει το ποιο από τα δύο τεστ σταματάει.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, για την εβδομάδα που τελειώνει στις 23 Μαΐου 2021, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται στους κλάδους που εμπίπτουν στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα.

Οι κλάδοι είναι οι εξής:

  • Λιανεμπόριο,
  • εστίαση,
  • χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες,
  • μεταφορές,
  • υπηρεσίες καθαρισμού,
  • κομμωτήρια,
  • κουρεία και κέντρα αισθητικής,
  • υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων,
  • σχολές οδηγών,
  • φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών,
  • φορείς παροχής εκπαίδευσης και πιστοποίησης δεξιοτήτων,
  • δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών,
  • τουρισμός και ωφελούμενοι των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών,

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συστήνει τη διενέργεια και δεύτερου self test για τον καλύτερο έλεγχο του επιδημιολογικού φορτίου και τον ταχύτερο περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλώνεται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.