ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Ο καιρός έριξε τα κρούσματα στην Ελλάδα»: «Καμπανάκι» επιστημόνων για ατέρμονους εμβολιασμούς -Τι λένε για τα self test

«Ο καιρός έριξε τα κρούσματα στην Ελλάδα»: «Καμπανάκι» επιστημόνων για ατέρμονους εμβολιασμούς -Τι λένε για τα self test

Στο ερώτημα για το εάν τα κρούσματα και οι θάνατοι από κορωνοϊό μειώθηκαν λόγω του καιρού ή των εμβολισμών κλήθηκαν να απαντήσουν επιστήμονες.

Καταλήγοντας στο συμπέρασμα -το οποίο έχει τονίσει και το pronews.gr- ότι ο λόγος που μειώθηκαν τα κρούσματα είναι ο καιρός! Μάλιστα προειδοποίησαν πως με τον τρόπο με τον οποίον γίνονται οι εμβολιασμοί δεν θα αποκτήσουμε ποτέ ανοσία, προειδοποιώντας για ατέρμονους εμβολιασμούς οι οποίοι δεν θα μας προσφέρουν κάτι.

Παράλληλα αναφέρθηκαν και στα self test, τα οποία χαρακτήρισαν ως «αναξιόπιστα», καθώς -όπως επίσης έχει τονίσει το pronews.gr– έχουν πολύ χαμηλή αξιοπιστία.

Συγκεκριμένα ο βιολόγος και Διδάκτορας Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλης Λύκος, χαρακτήρισε ως «πλασματικά» τα καλά επιδημιολογικά νούμερα, με βάση την καμπύλη του κορωνοϊού.

«Τα αναξιόπιστα self tests με τη θετικότητα μόλις στο 10%-15% “μπολιάζουν” ένα δείγμα με τα πραγματικά κρούσματα, οδηγώντας σε επισφαλή συμπεράσματα σε σχέση με τα πραγματικά κρούσματα» τονίζει.

«Μόνο από τα μοριακά τεστ μπορούμε να αντλήσουμε στοιχεία σε σχέση και με τις γονιδιακές μεταλλάξεις» προσθέτει. «Σε όλες τις χώρες του κόσμου, η βασική μέθοδος ελέγχου για την COVID-19 είναι τα μοριακά τεστ, και επικουρικά γίνονται τα self tests, τα οποία στη χώρα μας εντελώς λανθασμένα είναι μαζικά και υποχρεωτικά και στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό γίνεται προκειμένου να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας για να προσελκύσουμε τουρίστες».

Από την άλλη, «γεγονός είναι ότι σιγά σιγά κατακτούμε, με όλα τα κόστη, σε ένα ποσοστό 25%-30%, την ανοσία της αγέλης» συνοψίζει ο κ. Λύκος, που θεωρεί ότι ο καλός καιρός παίζει το ρόλο του.

«Η απάντηση είναι ο καιρός» επαναλαμβάνει και ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Κουβέλας, που μας προτρέπει «να δούμε τέτοια εποχή διεθνώς πέρσι τα επιδημιολογικά δεδομένα».

«Δεν τίθεται και δεν μπορεί να τεθεί θέμα ανοσίας της αγέλης» συνεχίζει, καθώς «θα πρέπει να μιλάμε για 100% εμβολιασμένο πληθυσμό, πράγμα αδύνατο κι ανέφικτο, αφού οι εμβολιασμένοι του Γενάρη, τον Ιούνιο θα είναι πάλι σαν ανεμβολίαστοι! Επομένως είμαστε σε ένα αχαλίνωτο κυνήγι της ουράς μας. Και η διεθνής παραγωγή εμβολίων δεν είναι επαρκής για να μπορέσουμε να μιλήσουμε ποτέ για πραγματική ανοσία της αγέλης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.