Απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας και το εμβόλιο της J&J στην Ευρώπη! – Η κυβέρνηση εμβολίασε χιλιάδες πολίτες με αυτό

Απαγορεύθηκε για λόγους ασφαλείας και το εμβόλιο της J&J στην Ευρώπη! – Η κυβέρνηση εμβολίασε χιλιάδες πολίτες με αυτό

Μετά το εμβόλιο της AstraZeneca η Ευρώπη απαγόρευσε και το εμβόλιο της Johnson & Johnson, αφού όμως πρώτα εκατομμύρια Ευρωπαίοι και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έκαναν το μονοδοσικό εμβόλιο.

Ειδικά στα νησιά του Αιγαίου ακόμα και αυτή τη στιγμή 600.000 δόσεις εμβολίου της Johnson & Johnson εμβολιάζουν τους ανυποψίαστους πολίτες με εντολή της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η ίδια Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της έχουν επιμολυνθεί προερχόμενα από εργοστάσια των ΗΠΑ, και μεταξύ αυτών και 17 εκ. δόσεις που παραδόθηκαν ή πρόκειται να παραδοθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΕΜΑ ανακοίνωσε πως «το εμβόλιο σταματά να χορηγείται, ουσιαστικά απαγορεύεται η κυκλοφορία του εμβολίου στην Ευρώπη, καθώς έπειτα από την απαγόρευση χορήγησης των παρτίδων αυτών, η εταιρεία δεν αναμένεται να είναι σε θέση να προμηθεύσει 55 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του τριμήνου»

Η εταιρεία έχει προμηθεύσει μέχρι στιγμής περί τα 12 εκατομμύρια δόσεις την Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε παραγγείλει συνολικά 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της J&J, 55 εκατομμύρια από τα οποία επρόκειτο να παραδοθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Η εταιρεία έχει προμηθεύσει μέχρι στιγμής περί τα 12 εκατομμύρια δόσεις. Πρακτικά σταματούν για όλο το χρόνο οι παραδόσεις και… βλέπουμε!

Ήδη και ανεξάρτητα από το περιστατικό επιμόλυνσης, έχει τεθεί θέμα επικινδυνότητας του εμβολίου και για τις ηλικίες κάτω των 60 ετών όπως αποκάλυψε η επιδημιολόγος Αθηνά Λινού.

Το ζήτημα είναι, εξακολουθεί ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης να συμφωνεί πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο»;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.