ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Άνδρες σας ενδιαφέρει: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την παραγωγή υγιούς σπέρματος;

Η υγεία του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες

Άνδρες σας ενδιαφέρει: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την παραγωγή υγιούς σπέρματος;

Η υγεία του σπέρματος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ποσότητα, η κίνηση και η δομή.

Ποσότητα

Η επίτευξη εγκυμοσύνης είναι πολύ πιθανή εάν το σπέρμα που εκκρίνεται σε μία μόνο εκσπερμάτιση περιέχει τουλάχιστον 15 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο. Λιγότερο σπέρμα σε μια εκσπερμάτιση καθιστά πιο δύσκολη τη σύλληψη επειδή υπάρχουν λιγότερα σπερματοζωάρια για να γονιμοποιήσουν το ωάριο.

Κίνηση

Για να φτάσει και να γονιμοποιήσει ένα ωάριο, το σπέρμα πρέπει να «κινηθεί» και να περάσει μέσα από τον γυναικείο τράχηλο, τη μήτρα και τις σάλπιγγες. Αυτό είναι γνωστό ως κινητικότητα του σπέρματος. Η εγκυμοσύνη είναι δυνατή με λιγότερο από το 40% του σπέρματος σε εκσπερμάτιση να κινείται, αλλά το 40% θεωρείται το κατώφλι.

Δομή

Τα τυπικά σπερματοζωάρια έχουν ωοειδή κεφαλή και μακριά ουρά, που δίνουν την ώθηση. Ωστόσο, η δομή δεν είναι τόσο σημαντικός παράγοντας όσο η ποσότητα ή η κίνηση του σπέρματος.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την παραγωγή υγιούς σπέρματος;

Οι άνδρες για να αυξήσουν τις πιθανότητες παραγωγής υγιούς σπέρματος θα πρέπει να φροντίσουν για τα ακόλουθα:

Διατήρηση υγιούς βάρους

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η αύξηση του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) συνδέεται με τη μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων και της κίνησης του σπέρματος.

Υγιεινή διατροφή

Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά φαίνεται ότι βοηθούν στη βελτίωση της υγείας του σπέρματος.

Προστασία από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ)

Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις – όπως τα χλαμύδια και η γονόρροια – μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα στους άνδρες. Ο περιορισμός του αριθμού των σεξουαλικών συντρόφων και η χρήση πάντα προφυλακτικού βοηθά στην προστασία από ΣΜΝ.

Διαχείριση άγχους

Το άγχος μπορεί να μειώσει τη σεξουαλική λειτουργία και να επηρεάσει τις ορμόνες που απαιτούνται για την παραγωγή σπέρματος.

Άσκηση

Η μέτρια σωματική δραστηριότητα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ισχυρών αντιοξειδωτικών ενζύμων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του σπέρματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.