ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δες πόσα κιλά μπορείς να χάσεις εάν πίνεις δύο ποτήρια νερό πριν από το κάθε σου γεύμα

Η κατανάλωση νερού προωθεί το αίσθημα του κορεσμού

Δες πόσα κιλά μπορείς να χάσεις εάν πίνεις δύο ποτήρια νερό πριν από το κάθε σου γεύμα

Είναι γεγονός ότι το νερό από μόνο του να μην αδυνατίζει, αλλά συμβάλλει έμμεσα στην απώλεια των περιττών κιλών επειδή προωθεί το αίσθημα του κορεσμού.

Ερευνητές μάλιστα, έκαναν μελέτες και απέδειξαν αυτή την αποτελεσματικότητά του.

Σε μία έρευνα χώρισαν υπέρβαρους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες. Όλοι οι συμμετέχοντες ακολουθούσαν ολιγοθερμιδική δίαιτα (δηλαδή λάμβαναν από τις τροφές λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανούσαν με σωματική δραστηριότητα), όμως οι συμμετέχοντες της μίας εκ των δύο ομάδων έλαβαν επίσης οδηγία να πίνουν περισσότερο νερό.

Η δοκιμή είχε διάρκεια 12 εβδομάδες και η πρόσληψη θερμίδων ήταν 1.200 για τις γυναίκες και 1.500 για τους άντρες.

Όσον αφορά την ομάδα του νερού, η οδηγία ήταν να πίνουν 500 ml νερό (δύο ποτήρια) 30 λεπτά πριν από καθένα από τα τρία βασικά γεύματα της ημέρας.

Και στις δύο ομάδες παρατηρήθηκε απώλεια βάρους 5-8 κιλών στο διάστημα των 12 εβδομάδων, όμως η ομάδα του νερού έχασε επιπλέον 2 κιλά.

Η έκβαση αυτή φάνηκε οφείλεται στο γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στην ομάδα του νερού έπαιρναν λιγότερες θερμίδες από τα γεύματά τους.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναλύσεις, η πρόσληψη θερμίδων ήταν μειωμένη κατά 40 θερμίδες περίπου ανά γεύμα για την ομάδα του νερού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.