ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κι όμως το αλάτι κρύβεται παντού- Ποιες τροφές πρέπει να προσέχεις…

Κι όμως το αλάτι κρύβεται παντού- Ποιες τροφές πρέπει να προσέχεις…

Υπέυθυνο για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης, του σωματικούς βάρους και των καρδιακών προβλημάτων, το αλάτι σε μεγάλη ποσότητα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, τα επίπεδα αλατιού που καταλώνει ο Δυτικός πολιτισμός καθημερινά είναι τριπλάσια από τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

Γνώριζες όμως ότι το 80% της καθημερινής πρόσληψης αλατιού προέρχεται κυρίως από συσκευασμένες τροφές; Το αλάτι κρύβεται ακόμα και σε φαγητά που ούτε είχες φανταστεί, όπως τα μπισκότα, οι σούπες, τα γλυκά και το ψωμί, αφού χρησιμοποιείται σαν ενισχυτικό γεύσης.

Γι’ αυτό, αν θέλεις καλή υγεία και αδύνατο σώμα προσπάθησε να αποφεύγεις φαγητά όπως η κέτσαπ, οι κύβοι μαγειρικής, οι συσκευασμένες σούπες, η σάλτσα σόγιας, τα παστά ψάρια, οι πίκλες, η μουστάρδα, τα συσκευασμένα σάντουιτς, τα έτοιμα συσκευασμένα φαγητά, τα λουκάνικα, το μπέικον κ.α

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντιθέτως, να επιλέγεις φαγητά όπως φρούτα και λαχανικά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού και πολλά θρεπτικά συστατικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.