ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι παρενέργειες προκαλεί το ζεστό νερό;

Τι παρενέργειες προκαλεί το ζεστό νερό;

Θα έχεις ακούσει ότι ένα ποτήρι ζεστό νερό με λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού βοηθά στο αδυνάτισμα και στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Είναι υγιεινό όμως το ζεστό νερό;

Για αρχή να διευκρινίσουμε ότι όταν λένε ζεστό, δεν εννοούν καυτό. Πρέπει πάντα να προσέχετε τη θερμοκρασία του νερού, αφού όταν το νερό είναι σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες και εγκαύματα στο στόμα.

Σε περίπτωση που πίνετε ζεστό νερό από τη βρύση θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι οι σωληνώσεις δεν είναι σκουριασμένες. Οι παλιές, σκουριασμένες σωληνώσεις απελευθερώνουν μόλυβδο που είναι τοξικός για την υγεία, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του κρύου νερού.

Επίσης το ζεστό νερό διαταράσσει τον ύπνο και το βιολογικό ρολόι, γι΄ αυτό είναι προτιμότερο να το πίνετε τις πρωινές ώρες.

Τέλος, έρευνες έχουν δείξει ότι το νερό σε υψηλές θερμοκρασίες προκαλεί αραίωση των ηλεκτρολυτών του αίματος και ευθύνεται για πονοκεφάλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφού λοιπόν έχεις διαβάσει όλα αυτά, πιστεύεις ότι πραγματικά αξίζει;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.