ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μπέικον και αλκοόλ αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου

Μπέικον και αλκοόλ αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου

Η κατανάλωση του επεξεργασμένου κρέατος, όπως είναι το μπέικον, το χαμ, κάποια είδη λουκάνικων καθώς και το αλκοόλ, συνδέεται άμεσα με την αύξηση του κινδύνου να νοσήσει κάποιος από καρκίνο του στομάχου.

Η παραπάνω διαπίστωση έγινε για πρώτη φορά, μετά από σχετική έρευνα του Παγκόσμιου Ιδρύματος Έρευνας για τον Καρκίνο (World Cancer Research Fund), η οποία προειδοποιεί ότι η κατανάλωση 50 g. επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα, μια ποσότητα που ισοδυναμεί με δύο φέτες μπέικον και αφορά το παστωμένο κρέας, το καπνιστό ή αυτό που έχει υποστεί την προσθήκη συντηρητικών, αυξάνει τον κίνδυνο να νοσήσει κάποιος από καρκίνο του στομάχου.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όσοι πίνουν περισσότερα από τρία αλκοολούχα ποτά την ημέρα διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο, ενώ οι επιστήμονες τονίζουν ότι για όσους καταναλώνουν εσπεριδοειδή ο κίνδυνος αυτός ελαττώνεται.

Στα επεξεργασμένα κρέατα «υψηλού κινδύνου» συμπεριλαμβάνονται το σαλάμι, το μπέικον, το χαμ, ο παστουρμάς καθώς και τα ψάρια που έχουν υποστεί διαδικασία ξήρανσης. 

Στην Βρετανία ασθενούν με καρκίνο του στομάχου ένας στους 67 άντρες και μία στις 135 γυναίκες ενώ υπολογίζεται ότι στην χώρα περισσότερα από 7.000 άτομα νοσούν με αυτή την μορφή καρκίνου κάθε χρόνο και από αυτά, τουλάχιστον 5.000 οδηγούνται στον θάνατο. Στο 80% των ασθενών η διάγνωση γίνεται όταν η ασθένεια έχει εξαπλωθεί σε και σε άλλα σημεία του σώματος.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες του «Ερευνητικού Ιδρύματος για τον Καρκίνο», αν ένας ασθενής επιβιώσει δύο χρόνια μετά την διάγνωση η πορεία της υγείας του θα έχει θετική εξέλιξη.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν συνδέσει την κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος με τον καρκίνο του εντέρου και είχαν επισημάνει ότι τα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα έχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν από δέκα διαφορετικές μορφές καρκίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γιατρός Rachel Thompson, επικεφαλής της σχετικής έρευνας, δήλωσε ότι τώρα οι επιστήμονες έχουν μια σαφή εικόνα για πρώτη φορά σχετικά με την κατανάλωση του αλκοόλ και του επεξεργασμένου κρέατος και τον καρκίνο του στομάχου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.