ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το κρητικό κρασί εντυπωσίασε στη Νέα Υόρκη για 4η χρονιά

Το κρητικό κρασί εντυπωσίασε στη Νέα Υόρκη για 4η χρονιά

Στην Νέα Υόρκη ταξίδεψε για τέταρτη συνεχή χρονιά το Κρητικό κρασί και εντυπωσίασε όσους είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν. Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης – Wines of Crete, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου διοργάνωσε ένα μοναδικό Master class για το Κρητικό κρασί και απευθυνόταν αποκλειστικά σε εισαγωγείς, επαγγελματίες του κρασιού, οινοδημοσιογράφους και δημοσιογράφους γαστρονομίας εν γένει.

Η δράση που πραγματοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων, είχε ως σκοπό την γνωριμία των επαγγελματιών του οίνου με τα κρασιά του νησιού που φέρουν τις ενδείξεις ΠΟΠ και ΠΓΕ αλλά και προέρχονται από τις μοναδικές αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιού.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Οινοποιών η παρουσίαση έγινε στο wine bar CorkBuzz, γνωστό για τις τάσεις που δημιουργεί στον κόσμο του κρασιού της Νέας Υόρκης, με τη σημαντική συνδρομή του Master of Wine και Master Sommelier Doug Frost, σε συνεργασία με τον οινοποιό και Πρόεδρο του Δικτύου Οινοποιών Ηρακλείου Νίκο Μηλιαράκη. Τη δράση υποστήριξαν επίσης οι οινοποιοί από την περιοχή των Χανίων Αντώνης Ντουράκης και Ηρακλείου Πόπη Βολιτάκη καθώς και η project manager του Δικτύου, Στέλλα Αστυρακάκη, οι οποίοι, στο χρόνο που ακολούθησε μετά το Master class, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν περαιτέρω την ταυτότητα του κρητικού κρασιού αλλά και τη δεκαετή πλέον δράση της ομάδας των οινοποιών του νησιού.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως τόνισαν οι οργανωτές, υπήρξε συνεχόμενη προβολή της ροής της μέσα από τα social media που διατηρεί το Wines of Crete προβάλλοντας το Κρητικό κρασί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από 150 άτομα, από το χώρο της εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης, εστιάτορες, sommeliers και Master Sommeliers, δημοσιογράφοι από σημαντικά περιοδικά οίνου όπως το «Wines and Spirits» και το «Wine Enthusiast» καθώς και bloggers.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση αυτή εντάσσεται στον συνολικό ετήσιο προγραμματισμό των Οινοποιών της Κρήτης- όπως ΟιΝοτικά, Οινόραμα, Prowein, Ανοικτές Πόρτες Οινοποιείων, κα- που συνεχίζουν την προσπάθειά τους για την αναγνώριση και διάχυση της ιδιαιτερότητας και ποιότητας του Κρητικού κρασιού με στόχο τόσο την ενίσχυση των πωλήσεων στην αγορά του εσωτερικού αλλά και αυτής εκτός συνόρων, όσο και του σημαντικού οινοτουριστικού προϊόντος που έχει αναπτυχθεί την τελευταία δεκαετία στο νησί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.