Αυτό είναι το ψάρι του 1,5 εκατ. ευρώ! (βίντεο)

Αυτό είναι το ψάρι του 1,5 εκατ. ευρώ! (βίντεο)

Όλοι λένε πως το ψάρι είναι ακριβό. Στις δημοπρασίες ψαριών του Τόκιο όμως, το ακριβό περνά σε άλλη διάσταση. Εκεί οι εστιάτορες της πόλης δίνουν σκληρή μάχη για να αποκτήσουν ότι πιο εκλεκτό φέρνουν τα ψαράδικα πλοία. Και όταν μιλάμε ειδικά για γαλαζόπτερους τόνους το παιχνίδι “χοντραίνει”.

Το ρεκόρ σε τέτοια δημοπρασία συνέβη ένα Σάββατο του 2013, όταν στις 5:00 το πρωί ένας γαλαζόπτερος τόνος βάρους 222 κιλών πουλήθηκε στην ιχθυόσκαλα του Τόκιο στο ποσό ρεκόρ των 1,56 εκατ. ευρώ. Με βάση αυτή την τιμή, ο τόνος πουλήθηκε με τιμή 8 φορές μεγαλύτερη από την τιμή του ασημιού.

«Η τιμή ήταν σχετικά υψηλή», είχε δηλώσει στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων ο πλειοδότης Kiyoshi Kimura, ο οποίος έχει την αλυσίδα εστιατορίων σούσι Sushi Zanmai που δεν κλείνουν ποτέ. Λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο. Και σύμφωνα με το Associated Press, τα μικροσκοπικά κομμάτια σούσι με τον εν λόγω τόνο πωλούνταν στα καταστήματά του έναντι 20 ευρώ το ένα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.