Tι φαγητά να παίρνεις μαζί σου στο γραφείο για να αδυνατίσεις;

Tι φαγητά να παίρνεις μαζί σου στο γραφείο για να αδυνατίσεις;

Η απώλεια κιλών δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ειδικά αν περνάτε τη μισή σας ημέρα στο γραφείο. Η συνάδερφος που έχει γενέθλια και κερνάει λαχταριστά τρουφάκια, η ομάδα που θέλει να παραγγείλει πίτσα επειδή είναι Παρασκευή, ο αυτόματος πωλητής που είναι γεμάτος σοκολάτες, μπορεί να κάνουν τη δίαιτα να μοιάζει αδύνατη, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Μάλιστα, υπάρχουν τρόποι να διευκολύνετε την προσπάθειά σας να αδυνατίσετε, ακόμη και χωρίς να ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι αυτοί.

*Οργανωθείτε

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει -πολύ σωστά- η παροιμία. Η οργάνωση είναι βασική προϋπόθεση της επιτυχίας, με άλλα λόγια. Μαγειρέψτε από το βράδυ και προετοιμάστε ένα τάπερ με το κυρίως γεύμα σας και ένα με τη σαλάτα σας. Αποφύγετε τα βαριά φαγητά με λίπος και σάλτσες, αφού όχι μόνο θα σας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες, αλλά και θα σας προκαλέσουν υπνηλία.

*Μην παρασύρεστε

Δεν είναι τόσο κακή ιδέα όσο νομίζετε το να παραγγείλετε φαγητό απ’ έξω, αρκεί βέβαια να κάνετε έξυπνες επιλογές. Θέλουν οι συνάδερφοι να φάνε σουβλάκια; Κανένα πρόβλημα, εσείς μπορείτε να επιλέξετε καλαμάκια κοτόπουλο με πίτες ολικής άλεσης.

*Επιλέξτε τα σωστά σνακ

Είναι λογικό μερικές ώρες μετά το γεύμα σας να πεινάσετε πάλι και να αναζητήσετε ένα σνακ. Ο ρόλος των σνακ στη διατροφή σας είναι σημαντικός, αφού σας τροφοδοτούν με ενέργεια ώστε να συνεχίσετε τη δουλειά σας. Ωστόσο, μη βιαστείτε να επισκεφθείτε τον αυτόματο πωλητή για εκείνα τα πατατάκια που έχετε βάλει στο μάτι. Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και οι ανάλατοι ξηροί καρποί είναι ιδανικές επιλογές, που σας προσφέρουν θρεπτικά συστατικά και σας κρατούν χορτάτη για περισσότερη ώρα.

*Φάτε χωρίς περισπασμούς

Πιθανότατα οι πιεστικοί ρυθμοί του γραφείου δε σας αφήνουν το περιθώριο να απολαύσετε το φαγητό σας με την ησυχία σας και καταλήγετε να τρώτε μπροστά από τον υπολογιστή τσεκάροντας ταυτόχρονα το μέιλ σας. Καλό θα είναι, όμως, να καθιερώσετε ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό, αφού όταν τρώτε χωρίς να είστε συγκεντρωμένη, είναι πιο πιθανό να φάτε ασυναίσθητα περισσότερο.

*Μείνετε ενυδατωμένη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν νιώθετε ότι διψάτε σημαίνει ότι ο οργανισμός έχει ήδη αφυδατωθεί κατά 2%. Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη για την αυτοσυγκέντρωση και κατ’ επέκταση για την αποδοτικότητά σας. Φροντίστε να έχετε πάντα δίπλα σας ένα μπουκαλάκι ή ένα ποτήρι νερό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πίνετε. Μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα έχει αφυδατωθεί ο οργανισμός σας. Πίνοντας όσο νερό χρειάζεστε, θα δείτε μεγάλη διαφορά στην όρεξή σας για φαγητό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.