Οι «μαγικές» τροφές που ενώ μας χορταίνουν ταυτόχρονα μας αδυνατίζουν

Οι «μαγικές» τροφές που ενώ μας χορταίνουν ταυτόχρονα μας αδυνατίζουν

Τα τρόφιμα που σε κρατούν χορτάτο ενώ παράλληλα επιταχύνουν τον μεταβολισμό και συμβάλουν στην γρηγορότερη απώλεια κιλών, είναι αυτά που δεν θα πρέπει να λείπουν σε καμία περίπτωση από την διατροφή σου.

Παράλληλα οι συγκεκριμένες τροφές, περιέχουν συστατικά απαραίτητα για την καλή υγεία του οργανισμού.

Φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
Τα βούτυρα από ξηρούς καρπούς, όπως φιστικοβούτυρο ή ταχίνι, είναι άριστη πηγή πρωτεΐνης. Στην ουσία είναι ένας πολτός ψημένων φιστικιών που όμως είναι τέλεια καλή πηγή πρωτεΐνης, καλών λιπαρών (κυρίως μονοακόρεστων) και αντιοξειδωτικών ουσιών. Μία μικρή ποσότητα φυστικοβούτυρου συμβάλλει στη μείωση του κοιλιακού λίπους σύμφωνα με έρευνα και κρατάει την καρδιά σου υγιή.

Quinoa
Το δημητριακό quinoa είναι μία βόμβα πρωτείνης με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Η πρωτείνη συμβάλλει στη μείωση της όρεξης και αυξάνει το αίσθημα κορεσμού όπως και οι φυτικές ίνες που περιέχει. Είναι γεμάτο σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη

Βούτυρο αμυγδάλου
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι τα αμύγδαλα μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος. Είναι χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά σε σχέση με τα υπόλοιπα, ζωικά και φυτικά βούτυρα

Γάλα καρύδας
Το γάλα καρύδας περιέχει καλά λιπαρά και είναι πλούσιο και σε βιταμίνες C, Ε, Β1, Β3, Β5 και Β6. Επίσης, περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Συμβάλλει στο αδυνάτισμα επειδή περιέχει φυτικές ίνες που δημιουργούν αίσθημα κορεσμού και αποτρέποντας το συνεχές τσιμπολόγημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μύρτιλλα
Συμβάλλουν στην απώλεια λίπους, ενώ οι ανθοκυανίνες που περιέχουν, καταπολεμούν τον σχηματισμό των ελευθέρων ριζών και προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση. Δηλαδή και καύση λίπους και αντιοξειδωτική δράση και αντιγήρανση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.