ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα 4+1 πιο γευστικά τυριά με λίγες θερμίδες

Αυτά είναι τα 4+1 πιο γευστικά τυριά με λίγες θερμίδες

Το τυρί αδιαμφισβήτητα αποτελεί από τις πιο αγαπημένες τροφές μικρών και μεγάλων καθώς διαθέτει μοναδική τροφή. Μάλιστα, υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη τυριού, και το καθένα έχει τα δικά του ιδιαίτερα αρώματα.

Όλα τα τυριά, όπως και τα γαλακτοκομικά γενικότερα, αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών.

​Επίσης, το τυρί βοηθά να καλύψουμε τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε πρωτεΐνες και παράλληλα δίνει πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη Β12.

Δεν είναι όμως όλα τα τυριά εξίσου υγιεινά, καθώς ορισμένα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βλαβερά για την καρδιά κορεσμένα λιπαρά ή έχουν πολλές θερμίδες ανά μερίδα.

Δείτε μερικά από τα πιο τυριά με τις λιγότερες θερμίδες:

1. Παρμεζάνα: 22 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας – Δύο κουταλιές της σούπας παρμεζάνα επάνω από τα μακαρόνια δίνουν λιγότερες από 50 θερμίδες.

2. Φέτα: 77 θερμίδες ανά μερίδα 28 γρ. – Το αγαπημένο ελληνικό τυρί πρωταγωνιστεί στη χωριάτικη σαλάτα, αλλά ταιριάζει εξίσου και στις κόκκινες σάλτσες.

3. Κατσικίσιο: 75 θερμίδες ανά μερίδα 28 γρ. – Το κρεμώδες τυρί μπορεί να αντικαταστήσει τη μαγιονέζα σε σάντουιτς και σαλάτες και αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.

4. Μοτσαρέλα: 70-85 θερμίδες ανά μερίδα 28 γρ. – Είναι ιδανικό για φαγητά όπως το σουφλέ, καθώς η μεγάλη ποσότητα τυριού που θα χρησιμοποιήσετε δεν θα εκτοξεύσει τις θερμίδες του πιάτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

5. Καμαμπέρ: 85 θερμίδες ανά μερίδα 28 γρ. – Μοιάζει με το μπρι ως προς τη μέθοδο παρασκευής και τη γεύση του, όμως έχει ελαφρώς λιγότερες θερμίδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.