ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτές οι τροφές όταν τις βάλετε στο ψυγείο θα «ζήσουν» για πολύ περισσότερο

Αυτές οι τροφές όταν τις βάλετε στο ψυγείο θα «ζήσουν» για πολύ περισσότερο

Σχεδόν όλες οι τροφές μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο, όμως υπάρχουν αρκετές που δεν γνωρίζαμε ότι η θέση τους είναι εκεί και όχι ένα ντουλάπι.

Ακολουθεί μια λίστα από τροφές που αν τις βάλουμε στο ψυγείο τότε η διάρκεια ζωής τους αυξάνεται.

Αποξηραμένα φρούτα

Είναι γνωστό πως τα αποξηραμένα φρούτα δεν χαλάνε τόσο γρήγορα όπως τα μη-αποξηραμένα ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου. Για την ακρίβεια, αν διατηρούνται στην κατάψυξη μπορεί να συντηρηθούν μέχρι και έξι μήνες παραπάνω σε σχέση με το φυλάσσονται οπουδήποτε άλλου.

Μήλα

Το αγαπημένο φρούτο του Νεύτωνα, τα μήλα έχουν την φήμη πως αν τρως ένα από αυτά την ημέρα τότε… κάνει τον γιατρό πέρα. Αν τα βάζετε στο ψυγείο πάντως αντί για ένα μπολ στο τραπέζι της κουζίνας (όπως συνηθίζεται) τότε θα διευρύνεται ακόμα και κατά δύο εβδομάδες το χρονικό περιθώριο εντός του οποίου μπορείτε να τα φάτε.

Τζίντζερ

Πριν ξεφλουδιστεί το φρέσκο τζίντζερ μπορεί να τυλιχτεί μέσα σε χαρτί και να αποθηκευτεί στο ψυγείο. Αν το κάνετε αυτό θα μπορεί να διατηρηθεί διαθέσιμο προς κατανάλωση μέχρι και για ένα μήνα.

Τορτίγιες

Ένα από τα σημαντικότερα αποφθέγματα της φιλοσοφίας της μεξικάνικης κουζίνας είναι πως «ό,τι είναι φρέσκο είναι και καλύτερο». Οι τορτίγιες φυσικά δεν αποτελούν εξαίρεση: μόλις ανοίξετε μια συσκευασία βάλτε την άμεσα στο ψυγείο. Ακόμα και η ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω της ενδέχεται να παραταθεί.

Κέτσαπ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα συντήρησης, άλλωστε η υψηλή περιεκτικότητά του σε ξύδι κρατάει μακριά τα βακτήρια. Αν μπει όμως στο ψυγείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι και έξι μήνες μετά το άνοιγμά της!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.