Ανθρακούχο νερό: Τρείς χρήσεις του που δεν φανταζόσασταν

Ανθρακούχο νερό: Τρείς χρήσεις του που δεν φανταζόσασταν

Το ανθρακούχο νερό είναι απολαυστικό όταν το πίνετε, όμως μπορεί να σας φανεί χρήσιμο και σε διάφορα άλλα πράγματα.

Ανακαλύψτε τέσσερις αναπάντεχες χρήσεις του, στη μαγειρική, την κηπουρική, την καθαριότητα και την ομορφιά, και θα εκπλαγείτε ευχάριστα από τα αποτελέσματα!

Το καλύτερο προϊόν καθαρισμού
Το ανθρακούχο νερό είναι ίσως ένα από τα πιο ευέλικτα προϊόντα καθαρισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Καθαρίζει τέλεια της επιφάνειες στους πάγκους της κουζίνας, τα τζάμια, τους λεκέδες στις κούπες, ακόμη και τα κοσμήματά σας.

Χρησιμοποιήστε το στη μαγειρική
Ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε πλούσιες και χορταστικές, αφράτες τηγανίτες είναι να αντικαταστήσετε μία μικρή ποσότητα γάλακτος με ανθρακούχο νερό. Το ανθρακικό που περιέχει ανυψώνει και ελαφρύνει το χτύπημα, ώστε ο χυλός σας να βγαίνει πιο αφράτος και περισσότερος απ’ ό,τι με τα τυπικά συστατικά του μείγματος.

Φροντίστε τα φυτά σας
Το ανθρακούχο νερό διαθέτει αρκετά μεταλλικά στοιχεία, όπως το χλωριούχο νάτριο, το θειικό κάλι και το φωσφορικό νάτριο, συστατικά που προσφέρουν στα φυτά σας επιπλέον «τροφή», απ’ ό,τι το απλό νερό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θεραπεία μαλλιών
Τα βαμμένα μαλλιά, και ειδικά εκείνα που βάφονται για αρκετά χρόνια, γίνονται ξηρά και εύθραυστα αρκετά γρήγορα. Για να επαναφέρετε την ζωντάνια τους το μυστικό βρίσκεται στο ανθρακούχο νερό. Τα χαμηλά επίπεδα pH βοηθούν στη μείωση του φριζαρίσματος, κάνοντας τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο λαμπερά και η αίσθησή τους να είναι πιο απαλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.