ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με αυτές τις 5 τροφές θα χάσετε τα κιλά των εορτών

Με αυτές τις 5 τροφές θα χάσετε τα κιλά των εορτών

Ξέρατε πως υπάρχουν πέντε τροφές οι οποίες όχι μόνο μπορούν να μας βοηθήσουν να χάσουμε τα περιττά κιλά των γιορτών, αλλά θα μας κάνουν να φαινόμαστε νεότεροι;

Μαγική συνταγή για την απώλεια βάρους δεν υπάρχει όπως είναι γνωστό, και αυτό που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος είναι σωστή διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση.

Όπως αποκαλύπτει η διαιτολογός Λόλα Μπιγκς σε άρθρο της στη βρετανική εφημερίδα «The Sun», οι πέντε αυτές τροφές είναι οι εξής:

Ο κουρκουμάς

H Μπιγκς που είναι σύμβουλος της εταιρείας συμπληρωμάτων «Together Health», τονίζει ότι το δημοφιλές μπαχαρικό μπορεί να μας βοηθήσει στο σχέδιό μας για απώλεια βάρους.

«Είναι αντιoξειδωτικό, αντιφλεγμονώδες και ενισχύει το κολλαγόνο. Μας προστατεύει από την πρόωρη γήρανση, υποστηρίζει την επούλωση του δέρματος και την ανανέωση των κυττάρων, ενώ επιτρέπει τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα του δέρματος» τονίζει η Μπιγκς.

Το μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που μπορεί να μας βοηθήσει στη δίαιτά μας και να μας χαρίσει λαμπερό δέρμα.

«Το μπρόκολο είναι γεμάτο με τόσες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία σημαντικά για την υγεία του δέρματος, όπως είναι οι βιταμίνες Α και C, o ψευδάργυρος και η λουτεΐνη, που μοιάζει με την β-καροτίνη, που βοηθά στην προστασία του δέρματος από οξειδωτική βλάβη, που μπορεί να το κάνει ξηρό και ρυτιδιασμένο» επισημαίνει η διαιτολόγος.

Το αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τη γήρανση, αλλά βοηθούν στην υγεία του εγκεφάλου.

«Τα αβοκάντο είναι μια φανταστική πηγή βιταμίνης Ε, έχουν αντιφλεγμονώδη πλεονεκτήματα και βοηθούν στο να εμποδιστεί η απώλεια υγρασίας από το δέρμα» σχολιάζει η Μπιγκς.

Τα μούρα

Τα μούρα είναι πηγή βιταμίνης C και περιέχουν αντιοξειδωτικά και αναζωογονητικές ιδιότητες.

«Βοηθούν στην προστασία από την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, βοηθούν στο να μειωθούν τα επίπεδα χοληστερόλης» υποστηρίζει η διαιτολόγος.

Τα ψάρια

Από μια δίαιτα με υγιεινές τροφές δεν θα μπορούν να λείψουν τα ψάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο σολομός, η πέστροφα, το σκουμπρί και οι σαρδέλες είναι ψάρια πλούσια σε ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, που βοηθούν το δέρμα μας να δείχνει υγιές και νεανικό και τα μαλλιά μας λαμπερά» υποστηρίζει η ειδικός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.