ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα φρούτα που θα σας… γεμίσουν ενέργεια

Αυτά είναι τα φρούτα που θα σας… γεμίσουν ενέργεια

Όποιον και να ρωτήσουμε αν θα ήθελε να έχει λίγη περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα μας πει ναι, και αυτό γιατί οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής είναι πολλές. Έτσι, όλοι αναζητούμε τρόπους προκειμένου να βάλουμε «φρένο» στην κούραση.

Θρεπτικά συστατικά κατά της κούρασης

Υπάρχουν διαθέσιμες πολλές επιλογές που είναι πιο υγιεινές από αυτές που θα βρείτε στα περισσότερα αυτόματα μηχανήματα και η λίστα πιθανότατα περιλαμβάνει πολλά τρόφιμα που σας αρέσουν αλλά απλά δεν είχατε σκεφτεί.

Υπάρχουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να ενισχύσουν το αίσθημα ευεξίας αλλά και την ενέργειά σας. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή είναι διεγερτικά, όπως η καφεΐνη, αλλά επειδή το σώμα σας τα χρησιμοποιεί για να παράγει ενέργεια σε κυτταρικό επίπεδο.

Μερικά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν σημαντικά τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού, περιλαμβάνουν:

  • Βιταμίνες Β.
  • Σίδηρος.
  • Μαγνήσιο.
  • Πρωτεΐνη.
  • Κάλιο.

Η πρωτεΐνη και τα άλλα θρεπτικά συστατικά που αναφέρονται παραπάνω, σύμφωνα με τους ειδικούς, ενισχύουν τα επίπεδα ενέργειάς σας, κάνοντάς την να διαρκεί περισσότερο.

Φρούτα για έξτρα ενέργεια

Τα φρούτα μπορούν να είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ενισχύουν την παραγωγή ενέργειας.

Τα φρέσκα, μη επεξεργασμένα φρούτα αποτελούν την πιο ιδανική επιλογή, καθώς τα αποξηραμένα φρούτα και οι χυμοί τείνουν να έχουν πολύ υψηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη από τα φρέσκα φρούτα.

Μερικές καλές επιλογές όσον αφορά τα φρούτα που καταπολεμούν την κόπωση περιλαμβάνουν:

  • Μήλο, που περιέχει μαγνήσιο.
  • Μπανάνες, που περιέχουν μαγνήσιο και κάλιο.
  • Μούρα, που περιέχουν μαγνήσιο και κάλιο.
  • Χουρμάδες, που περιέχουν κάλιο.
  • Πορτοκάλια, που περιέχουν μαγνήσιο και κάλιο
  • Σταφίδες, που περιέχουν σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα φρούτα έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα (υδατάνθρακες), οπότε η επιλογή των παραπάνω μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τόσο βραχυπρόθεσμη όσο και μακροπρόθεσμη ενέργεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.