ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

6+1 τροφές που μπορείς να καταναλώνεις άφοβα… χωρίς να παχαίνεις (βίντεο)

6+1 τροφές που μπορείς να καταναλώνεις άφοβα… χωρίς να παχαίνεις (βίντεο)

Αυτές είναι οι τροφές που μπορείς να τρως άφοβα χωρίς να παχαίνεις.

-To μπρόκολο ανήκει στην κατηγορία των superfoods και είναι ίσως το πιο φθηνό «φάρμακο» της φύσης. Είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και μία από τις τροφές που έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό. Καλύπτει το 20% των ημερησίων αναγκών σε φυτικές ίνες με μόλις 31 θερμίδες ανά μερίδα.

-Το μαρούλι έχει χαμηλή θερμιδική αξία, που το καθιστά ιδανική επιλογή για όσους κάνουν δίαιτα. Οι περισσότεροι τύποι μαρουλιού έχουν μόλις 10-20 θερμίδες ανά μερίδα.

-Το αγγούρι αποτελείται κυρίως από νερό και γι’ αυτό περιέχει μόλις 16 θερμίδες ανά μερίδα.

-Το κουνουπίδι είναι ιδανικό για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, καθώς δεν περιέχει λίπος και έχει λίγες θερμίδες. Επίσης, η χαμηλή περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες, το κάνει ένα καλό υποκατάστατο της πατάτας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Μία μερίδα έχει περίπου 25 θερμίδες.

–Οι ντομάτες: 1 μεσαία ντομάτα έχει 25 θερμίδες. Είναι αντιοξειδωτική, πλούσια σε βιταμίνη C και λυκοπένιο. Το λυκοπένιο βρίσκεται κυρίως στη φλούδα της, ενώ η βιταμίνη C γύρω από τους σπόρους της.

-Ένα φλιτζάνι φράουλες έχει μόνο 50 θερμίδες. Περιέχουν πλήθος βιταμινών, όπως είναι οι B1, B2, B3, B6, A, K και η βιταμίνη E.

-Το πεπόνι. Μία μερίδα πεπόνι έχει μόλις 64 θερμίδες, με τις περισσότερες από αυτές να προέρχονται από τα φυσικά σάκχαρα του φρούτου. Το πεπόνι είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι σημαντική για την όραση και την υγεία του δέρματος. Επίσης, είναι γεμάτο από βιταμίνη C.

Δες ποιες άλλες τροφές μπορείς να καταναλώνεις άφοβα στο video που ακολουθεί…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.