Αυτοί είναι οι 4 πιο συχνοί μύθοι για τα αυγά

Αυτοί είναι οι 4 πιο συχνοί μύθοι για τα αυγά

Το αυγό αποτελεί μία από τις τροφές που έχουν πολλά διατροφικά οφέλη, με τους ειδικούς μάλιστα να το χαρακτηρίζουν ως την «τέλεια τροφή».

Ωστόσο, είναι και από τις πιο παρεξηγημένες τροφές, αφού το συνοδεύουν διάφοροι μύθοι, που μοιάζουν πλέον ως γεγονότα και έχουν να κάνουν με το πόσο ωφέλιμο είναι τελικά για την υγεία μας.

Δείτε παρακάτω ποιοι είναι οι πιο συχνοί μύθοι για το αυγό.

Αυξάνει την χοληστερίνη

Λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας του κρόκου σε χοληστερίνη για αρκετά χρόνια το αυγό σχεδόν απαγορευόταν σε άτομα με καρδιαγγειακά νοσήματα κι αυξημένη χοληστερίνη. Ωστόσο, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, αυτός ο μύθος έχει καταρριφθεί κι έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι η χοληστερίνη των αυγών εκείνη που αυξάνει τη χοληστερίνη του αίματος, αλλά η κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών που βρίσκονται σε ζωικές τροφές.

Τα λευκά αυγά είναι ανώτερα ποιοτικά

Το χρώμα των αυγών εξαρτάται αποκλειστικά από το χρώμα της κότας που τα γεννάει. Οι λευκές κότες κάνουν λευκά αυγά και οι καφετιές καφέ. Το χρώμα δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του αυγού. Άρα το λευκό δεν είναι ανώτερο ποιοτικά.

Δεν πρέπει να καταναλώνουμε αυγό μίας ημέρας

Κι, όμως, τα αυγά -λένε οι ειδικοί- είναι ασφαλή για κατανάλωση από την πρώτη ημέρα. Μάλιστα, από την 1η έως την 4η ημέρα θεωρούνται έξτρα φρέσκα ή ημέρας.

Οι αθλητές πρέπει να καταναλώνουν μόνο το ασπράδι

Η άποψη ότι οι αθλητές θα πρέπει να καταναλώνουν μόνο το ασπράδι και όχι τον κρόκο του αυγού, είναι ιδιαίτερα συχνή, αλλά δεν ισχύει. Αυτό ισχύει μόνο σε περιπτώσεις αθλητών που χρειάζεται να καταναλώνουν περισσότερα από ένα αυγά την ημέρα προκειμένου να αυξήσουν την ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης στη διατροφή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.