ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παγωτό: Πόσο διαρκεί στα ψυγεία και πώς φαίνεται ότι έχει χαλάσει

Το παγωτό, σε αντίθεση με άλλα γαλακτοκομικά αναγράφει στην συσκευασία «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…»

Παγωτό: Πόσο διαρκεί στα ψυγεία και πώς φαίνεται ότι έχει χαλάσει
Η διάρκεια ζωής του παγωτού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η μέθοδος παρασκευής και ο τρόπος αποθήκευσης.
Όταν τρώμε παγωτό απελευθερώνονται ενδορφίνες στον εγκέφαλο. Συχνά θεωρείται “ένοχη απόλαυση” και αποτελεί εχθρό κάθε δίαιτας.

Πόσο διαρκεί το παγωτό

Όταν αποθηκεύεται σωστά, η διάρκεια ζωής του παγωτού είναι περίπου 2-3 μήνες στην κατάψυξη, όταν η συσκευασία δεν έχει ανοιχτεί και 1-2 μήνες στην κατάψυξη όταν η συσκευασία έχει ανοιχτεί.

Φυσικά, το παγωτό διαρκεί για μικρότερο χρονικό διάστημα εάν δεν αποθηκεύεται σωστά. Θυμηθείτε ότι το παγωτό, σε αντίθεση με πολλά άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, συνήθως αναγράφει στην συσκευασία “ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…” και όχι “ημερομηνία λήξης”. Λόγω αυτής της διάκρισης, μπορείτε να το καταναλώσετε με ασφάλεια ακόμα και μετά την πάροδο της ημερομηνία στην ετικέτα.

Η εφαρμογή σωστών τεχνικών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων συμβάλλει πάντα στην πρόληψη των μεταδοτικών ασθενειών.

Ένα κοινό χαρακτηριστικό του χαλασμένου παγωτού είναι ότι σχηματίζονται μικροσκοπικοί κρύσταλλοι πάγου πάνω από το παγωτό και κάτω από το καπάκι του δοχείου.

Στην αρχή, αυτό το ανώτερο στρώμα μπορεί να αφαιρεθεί και να φάτε με ασφάλεια το υπόλοιπο. Αλλά αφότου αυτοί οι κρύσταλλοι πάγου ριζωθούν για τα καλά, θα μετατρέψουν ολόκληρο το περιεχόμενο σε μια παγωμένη υφή που καλό είναι να μην καταναλώσετε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.