Κόλαφος για την Κυβέρνηση και δικαίωση για τους χιλιάδες ανεμβολίαστους υγειονομικούς, η απόφαση του Γ´ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022.

Αυτό σημαίνει ότι, είναι πλέον ανοιχτός ο δρόμος, για να επιστρέψουν στις εργασίες τους, οι υπό αναστολή εργαζόμενοι στους τομείς υγείας.

Με την απόφαση της επταμελούς συνθέσεως του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κρίθηκε ότι, η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι μη νόμιμη λόγω ελλείψεως επαναξιολογήσεως του μέτρου.

Ειδικότερα, οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι η διάταξη του ν. 4917/2022, με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η ΠΟΕΔΗΝ, που ζητούσε να ακυρωθεί η από 14.4.2022 απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Η δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, είναι το… κλειδί, για να επανέλθουν στις εργασίες τους, όσοι από τους εργαζόμενους το επιθυμούν αφού φυσικά υποβάλλουν σχετικής αίτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, η απόφαση του ΣτΕ αφορά 7.000 υγειονομικούς, στους οποίους περιλαμβάνονται όσοι είναι ανεμβολίαστοι και όσοι επανήλθαν για ένα διάστημα με πιστοποιητικό νόσησης.