«Θερίζουν» οι παρενέργειες των εμβολίων: Πάνω από 28.103 θάνατοι μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού μόνο στην ΕΕ!

Τα νέα στοιχεία της EudraVigilance

«Θερίζουν» οι παρενέργειες των εμβολίων: Πάνω από 28.103 θάνατοι μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού μόνο στην ΕΕ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance μέχρι τις 19 Οκτωβρίου είχαν καταγραφεί 28.103 θάνατοι και 2.637.525 παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, oι μισές περίπου παρενέργειες είναι σοβαρές, συγκεκριμένα οι 1.249.109.

Να υπενθυμίσουμε πως η βάση της EudraVigilance καταγράφει τα στοιχεία για τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο, κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός για όλα τα κράτη της Ευρώπης είναι αρκετά μεγαλύτερος. Ενώ τα στοιχεία τα δημοσιεύει το vaccineimpact.

Τα τέσσερα εμβόλια είναι τα:

COVID-19 MRNA VACCINE MODERNA (CX-024414)

COVID-19 MRNA VACCINE PFIZER-BIONTECH

COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA (CHADOX1 NCOV-19)

COVID-19 VACCINE JANSSEN (AD26.COV2.S)

Τα στοιχεία ανά εμβόλιο έως 19 Οκτωβρίου του 2021

Συνολικά έχουν καταγραφεί 13.271 θάνατοι και 1.168.872 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της BioNTech/Pfizer.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 7.543 θάνατοι και 341.634 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Moderna.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 5.767 θάνατοι και 1.039.136 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Oxford/AstraZeneca.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 1.522 θάνατοι και 87.883 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι αριθμοί αφορούν τα δηλωμένα συμβάντα, δηλαδή τις κίτρινες κάρτες που έχουν συμπληρωθεί. Ορισμένα απ’ αυτά τα περιστατικά ίσως να μην συνδέονται με τον εμβολιασμό, ενώ πιθανότατα θα υπάρχουν περιστατικά πως θα συνδέονται με τον εμβολιασμό και δεν έχουν καταγραφεί. Στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της υποκαταγραφής των περιστατικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.