ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ποιες είναι οι τρεις εναλλακτικές χρήσεις του μελιού

Ποιες είναι οι τρεις εναλλακτικές χρήσεις του μελιού

Το μέλι αποτελεί μια από τις πιο ευεργετικές και θρεπτικές τροφές και βρίσκεται σε κάθε σπίτι. Εκτός όμως από τη γνωστή χρήση του που δίνει νοστιμιά σε φαγητά και ποτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εναλλακτικά. Βοηθάει ταυτόχρονα στη βελτίωση της υγείας  αλλά και την περιποίηση του σώματος.

Δείτε μερικές εναλλακτικές χρήσεις του…

1. Καταπραϋντικό για εντερικά προβλήματα

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από διάφορες εντερικές διαταραχές και το μέλι είναι ικανό να βοηθήσει ακόμα και σε αυτό τον τομέα. Δοκιμάστε να πιείτε λίγο νερό με μέλι. Θα βοηθήσει στην καλύτερη ροή του αίματος, ενώ παράλληλα έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

2. Ενυδάτωση στα χείλη

Ένα μείγμα από αμυγδαλέλαιο και μέλι μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό φυσικό ενυδατικό για τα χείλη. Τα ευεργετικά συστατικά του μείγματος αυτού βοηθούν στο να γίνουν και πάλι μαλακά τα σκασμένα χείλη.

3. Θεραπεία για κοψίματα και πληγές

Το μέλι έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και μια από αυτές είναι του φυσικού αντισηπτικού. Μπορεί κανείς να αλείψει περιοχές με καψίματα και πληγές, για άμεση επούλωσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: baby.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.