ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα αντιβιοτικά που είναι περιττά σε αυτήν την περίπτωση ασθένειας

Τα αντιβιοτικά που είναι περιττά σε αυτήν την περίπτωση ασθένειας

Τα αντιβιοτικά δεν είναι απαραίτητα για τους περισσότερους πονόδοντους σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Εταιρίας (ADA).

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της ADA στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τα αντιβιοτικά δεν συνιστώνται για τους πονόδοντους. Η σχετική οδηγία δημοσιεύθηκε στο τεύχος Νοεμβρίου του Journal of the American Dental Association.

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία οι πάσχοντες από πονόδοντο θα ωφεληθούν πολύ περισσότερο όχι από τη λήψη αντιβιοτικών, αλλά από την αντίστοιχη οδοντιατρική παρέμβαση καθώς και τη λήψη, εφόσον αυτή κριθεί απαραίτητη, απλών παυσίπονων όπως η ιβουπροφένη και η παρακεταμόλη.

«Τα αντιβιοτικά φυσικά και είναι πολύ σημαντικά φάρμακα» είπε ο Peter Lockhart, πρόεδρος της επιτροπής ειδικών της ADA, που ανέπτυξε την σχετική οδηγία και ερευνητής καθηγητής στο Ιατρικό Κέντρο Carolinas. «Ωστόσο είναι ζωτικής σημασίας να τα χρησιμοποιούμε σοφά, ώστε να παραμένουν δραστικά όταν τα χρειαζόμαστε πραγματικά».

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντιβιοτικά, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να σταματούν ή να επιβραδύνουν την ανάπτυξη βακτηριακών λοιμώξεων, δεν βοηθούν απαραιτήτως τους ασθενείς με πονόδοντο. Επιπλέον, τα αντιβιοτικά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες και η υπερβολική χρήση έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη υπερανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες όταν σε περίπτωση πονόδοντου, δεν υπάρχει άμεσα διαθέσιμη οδοντιατρική αντιμετώπιση και ο ασθενής έχει συμπτώματα όπως πυρετό, πρησμένους λεμφαδένες ή αίσθημα καταβολής, ενδεχομένως να χρειάζεται η συνταγογράφηση αντιβιοτικών. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως η χορήγηση αντιβιοτικών μάλλον θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά, παρά όφελος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.