ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία: 20 εθελοντές έλαβαν το δεύτερο μέρος εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού

Ρωσία: 20 εθελοντές έλαβαν το δεύτερο μέρος εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού

Σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανέφερε πως το δεύτερο μέρος ενός υποψηφίου εμβολίου κατά του κορωνοϊού δόθηκε σε 20 εθελοντές σε τμήμα του Κεντρικού Στρατιωτικού Κλινικού Νοσοκομείου Burdenko της χώρας.

Το εμβόλιο είναι υπό δοκιμή χωριστά σε εθελοντές στο Sechenov First Moscow State Medical University και στο Burdenko Main Military Clinical Hospital, και τα δύο στη Μόσχα.

«Είκοσι συμμετέχοντες στο πείραμα ως μέρος μιας δεύτερης ομάδας εθελοντών που βρίσκονταν στο τμήμα του Κεντρικού Στρατιωτικού Κλινικού Νοσοκομείου Burdenko, έλαβαν το δεύτερο μέρος του εμβολίου κατά της COVID-19, το οποίο δοκιμάζεται από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας μαζί με το Εθνικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamalei. Ο εμβολιασμός έγινε σύμφωνα με το σχέδιο κλινικών δοκιμών και το πρωτόκολλο μελέτης», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση του.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το δεύτερο μέρος του εμβολίου χορηγήθηκε σε εθελοντές 21 ημέρες μετά τον εμβολιασμό μετά το πρώτο.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι οι εθελοντές αισθάνθηκαν καλά μετά τον εμβολιασμό, προσθέτοντας ότι βρίσκονται υπό τη συνεχή επίβλεψη ιατρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η πρώτη ομάδα 18 εθελοντών, στους οποίους αξιολογήθηκε η ασφάλεια και η ανεκτικότητα στο εμβόλιο, σταματάει τη συμμετοχή της σε κλινικές δοκιμές σε δύο ημέρες. Προς το παρόν, η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή. Τα ευρήματα εργαστηριακών και οργανικών μελετών μας επιτρέπουν να μιλήσουμε με σιγουριά για την ασφάλεια και την υψηλή ανεκτικότητα στο εμβόλιο», πρόσθεσε το υπουργείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.