Η Ρωσία αναπτύσσει τουλάχιστον 26 εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Η Ρωσία αναπτύσσει τουλάχιστον 26 εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Η επικεφαλής της Ανεξάρτητης ρωσικής Αρχής για την υγεία, Άννα Πόποβα, ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 26 εμβόλια κατά του κορωνοϊού αναπτύσσονται στη Ρωσία.

«Παγκοσμίως, 36 εμβόλια βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών και 92 εμβόλια υποβάλλονται σε προ-κλινικές δοκιμές. Στη Ρωσία, 17 επιστημονικοί οργανισμοί εργάζονται σε 26 εμβόλια» δήλωσε η Άννα Πόποβα σε συνάντηση στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.

Την ίδια στιγμή, περίπου το 50% των επιβεβαιωμένων ασθενών με κορωνοϊό στη Ρωσία είτε είναι ασυμπτωματικοί είτε έχουν μόνο ήπια συμπτώματα «χάρη στην επιδημιολογική παρακολούθηση» πρόσθεσε η επικεφαλής της αρμόδιας αρχής.

Η ίδια τόνισε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία δεν καταγράφεται δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στη Ρωσία κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει η πρώτη χώρα στον κόσμο που προχώρησε σε καταχώριση εμβολίου για τον κορωνοϊό. Ενδιαφέρον για την προμήθεια του Sputnik V, όπως ονομάζεται το πρώτο εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια, έχουν εκδηλώσει τουλάχιστον 20 χώρες, μεταξύ των οποίων η Βραζιλία, η Ινδία, το Μεξικό και οι Φιλιππίνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα σχέδια της Μόσχας περιλαμβάνουν την αύξηση της παραγωγής του εμβολίου σε 200 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2020, συμπεριλαμβανομένων 30 εκατομμυρίων στη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.